Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 10. 10:15

Európába is jön a Boston Dynamics robotkutyája

A Spot névre hallgató robot hamarosan az EU-ban is megvásárolható lesz.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Európában is kapható lesz a Boston Dynamics Spot néven ismert, négylábú robotja. Mint a vállalat bejelentette, több új piacra is terjeszkedik, az Egyesült Államokon túl Kanadában, az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban is elérhetővé teszi első, kereskedelmi forgalomban kapható robotját. A cég az elmúlt évek során számos robotot bemutatott, amelyek között négylábú, humanoid, illetve kerekeken guruló megoldások egyaránt voltak, de a Spot széria az első, amely meg is vásárolható - az USA-ban 74500 dollár környéki összegért, az európai árazás egyelőre nem ismert. A négylábú Spotot a gyártó robotikai platformként képzeli el, amely a különböző felhasználási területekhez igazodva kaphat különböző kiegészítőket, jellemzően a robot hátára rögzítve - legyen szó fogókarról, vagy épp szenzorokról és hangszórókról amelyekkel a koronavírus-járvány alatt javasolt távolságtartásra figyelmezteti az embereket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról