Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 10. 10:15

Európába is jön a Boston Dynamics robotkutyája

A Spot névre hallgató robot hamarosan az EU-ban is megvásárolható lesz.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x)

November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x) November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Európában is kapható lesz a Boston Dynamics Spot néven ismert, négylábú robotja. Mint a vállalat bejelentette, több új piacra is terjeszkedik, az Egyesült Államokon túl Kanadában, az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban is elérhetővé teszi első, kereskedelmi forgalomban kapható robotját. A cég az elmúlt évek során számos robotot bemutatott, amelyek között négylábú, humanoid, illetve kerekeken guruló megoldások egyaránt voltak, de a Spot széria az első, amely meg is vásárolható - az USA-ban 74500 dollár környéki összegért, az európai árazás egyelőre nem ismert. A négylábú Spotot a gyártó robotikai platformként képzeli el, amely a különböző felhasználási területekhez igazodva kaphat különböző kiegészítőket, jellemzően a robot hátára rögzítve - legyen szó fogókarról, vagy épp szenzorokról és hangszórókról amelyekkel a koronavírus-járvány alatt javasolt távolságtartásra figyelmezteti az embereket.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról