Szerző: Koi Tamás

2020. május 11. 14:20

Robotkutya vigyáz a távolságtartási szabályok betartására Szingapúrban

A Boston Dynamics robotkutyája végre megkapta első "éles" feladatát: egy pilot projektben arra kell vigyáznia, hogy a szingapúriak megfelelő távolságot tartanak-e egymástól a köztereken.

A Boston Dynamics robotkutyája talán az internet legnépszerűbb robotja, számtalan demót lehetett már látni korábban arról, hogy az inkább négylábú szöcskére emlékeztető gép mire képes, kellően ráhozva a frászt azokra, akik túl sok olyan apokaliptikus tartalmat fogyasztottak, melyekben robotok veszik át az uralmat a Földön.

3:10
 

Meet the robot dog promoting safe distancing in Singapore's parks

Még több videó

Hogy a koronavírus világjárvánnyal ehhez közelebb kerültünk egy hajszállal, ahhoz kétség sem fér, elég megnézni a fenti videót, ami a szingapúri Bishan-Ang Mo Kio parkban járőröző robotkutyát, SPOT-ot mutatja be munka közben.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A gép legfőbb feladata (egyelőre) annyi, hogy hangszóróin keresztül figyelmeztesse a parkba látogatókat, hogy a koronavírus járvány terjedését legfőképpen a kellő távolságtartással tudják elkerülni. A távirányítású robot ezen felül felméri, hogy hányan látogatják a parkot, de nem rögzít senkiről személyes adatokat, így például arcképet sem.

SPOT két hétig dolgozik majd a parkban, a projekt kiértékelését követően döntenek majd arról, hogy más helyszíneken is bevetik-e.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról