:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 2. 12:45

Elvágja az Echo Look készülékek támogatását az Amazon

Az Alexával szerelt "divattanácsadó" nem volt az Echo sorozat legnépszerűbb darabja.

Három évvel megjelenése után nyugdíjba is vonul az Amazon Echo Look készüléke. A 2017-ben debütált, kamerával kiegészített okoshangszóróval érdekes rétegigényt próbált kiszolgálni a gyártó: a készülékkel a felhasználók szelfiket készíthettek magukról, amelyekről az gépi tanulásra és divatszakértők tanácsaira támaszkodva adott visszajelzéseket. Az Amazon azt remélte, a tempósan gyűjtött felhasználói adatok birtokában a készülék egyre jobb öltözködési tanácsokkal szolgál majd, idővel pedig a divatcégek vásárolhatnak ajánlásokat saját ruhadarabjaiknak a platformon.

amznecholook

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ahogy azonban az Amazon elmondta, az elmúlt években a divattanácsadási funkcionalitást az Amazon Shopping appba költöztette át, így nem látja értelmét az Echo Look további támogatásának. A gyártó nem is teketóriázik sokat a lépéssel, a készülékek és a hozzájuk tartozó app idén nyáron, július 24-ével nem lesznek tovább használhatók. A cég az érintett felhasználókat emailben már tájékoztatta a döntésről - szerencsére a Look nem volt az Echo széria legnépszerűbb modelljei között.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.