:

távközlés archívum - 2009 április

2009
április

0

Jogszabálysértő az előfizetők büntetése a határozatlan időre szóló szerződések felbontásakor

2009. április 23. 13:21

Piacfelügyeleti eljárást kezdeményezett az Invitel Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt. ellen a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa, illetve a Magyar Telekom egyes díjcsomagjai esetében maga indított eljárást kötelezettség teljesítésével, illetve megszegésével összefüggésben. A szervezet szerint bár az évek során javultak a feltételek, a hűségszerződések felmondása során adott esetben továbbra is büntetik a szolgáltatók az ügyfeleket.

0

Márciusban helyet cserélt a Vodafone és a Pannon a hazai mobilinternet-piacon

2009. április 22. 16:22

Az első negyedévben jelentősen nőtt a hazai mobilszolgáltatók internetelőfizetői tábora, derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tegnap kiadott összesítéséből. A szervezet az operátorokkal karöltve március elején tette közzé első mobilinternet-gyorsjelentését, melyből az előfizetések eloszlásán túl egyebek mellett azt is ki lehet olvasni, hogy a szolgáltatók ügyfelei havi lebontásban összességében mennyit interneteznek.

0

Holnap megszűnik a Zoom.hu

2009. április 22. 15:45

Nagy reményekkel és kisebb botrányokkal indult el 2008-ban a magát az Index.hu riválisaként pozicionáló Zoom.hu . Az indulás után a hírportál először azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szinte teljes azonosságot mutatott az Index-dizájnnal, majd az átalakítás után rendszeres rövid videóival próbált kitűnni. A kísérlet nem sikerült, a vállalkozás kifulladt, holnap végleg bezár a Zoom.hu.

0

Népszerűek a UPC digitális kábeltévés szolgáltatásai

2009. április 22. 11:14

Egy év alatt több mint százezren fizettek elő a UPC digitális kábeltelevíziós szolgáltatáscsomagjainak valamelyikére, mely mostanra már csaknem a vállalat minden szolgáltatási területén elérhető. A UPC ezzel állítása szerint minden konkurensénél több ügyfelet gyűjtött a vezetékes digitális televíziós szolgáltatások piacán. A kínálatáb most megjelenő új, csökkentett árú díjcsomagtól további ügyfélszám-bővülést vár a cég.

0

Leszámolás indíthatta el a Coldfusiont megsemmisítő razziát

2009. április 17. 21:15

Minden idők legnagyobb magyarországi warezszerver-lefoglalása történt meg a napokban a Nemzeti Nyomozóiroda akciójának révén. A hivatalos közlemény szerint a Coldfusion legkevesebb 365 millió forintnyi kár okozásával gyanúsítható, miután az akciócsoport meglelte a korábbi razziák során nem megtalált, padló alá rejtett szervereket, melyek 250 terabájtnyi kapacitásukkal is rekordméretűnek számítanak. A HWSW információi szerint a sikeres akció apropója egy, a warezmaffia berkein belül lezajló leszámolás, aminek során egymást jelentették fel a bűnözők.

0

Ellopott, elvesztett, összetört mobil helyett újat adna a Magyar Telekom?

2009. április 17. 12:21

Többféle új, a T-Home és a T-Mobile ügyfelei által igényelhető biztosítási konstrukciót vezetne be kínálatába a Magyar Telekom -- értesült lapunk nem hivatalos forrástól. Úgy tudjuk, a biztosítások közt lesz olyan, mely teljesen egyedülálló a mobil távközlési piacon, és köthető majd olyan szerződés is, mely a gazdasági válság kapcsán lehet népszerű a felhasználók körében.

0

Eljárás indulhat Nagy-Britannia ellen az internetes adatbányászat miatt

2009. április 14. 14:55

A brit adatvédelmi törvény átalakítását vonhatja magával az Európai Bizottság szigorú dorgálása, mely egy tavaly kirobbant, az internetezők böngészési szokásaival kapcsolatos megfigyelési botrány nyomán született. A Bizottság szerint a helyi törvények túl megengedők az internetezők szokásait felmérő szolgáltatókkal, szolgáltatásokkal szemben, így az előfizetők jogai sérülhetnek.

0

Megjelent az első SMS-ben terjedő kártevő

2009. április 10. 10:36

Egyre több borsot törhetnek majd a mobilhasználók orra alá azok az SMS-ben terjedő kártevők, melyek egyik első alfaja az első negyedévben kezdett terjedni világszerte -- hívja fel a figyelmet időszaki biztonsági jelentésében az F-Secure.

0

Elsőként Ausztriában indult kereskedelmi HSPA+ szolgáltatás

2009. április 9. 15:06

Már üzemel Európa első kereskedelmi HSPA+ hálózata, mégpedig az osztrák A1 operátornál. Az üzemeltető mobilkom austria, mely hagyományosan élen jár a legújabb mobiltechnológiák bevezetésében, elsősorban a megnövekedett cellakapacitást emelte ki legfőbb előnyként.