Szerző: Koi Tamás

2009. április 17. 12:21

Ellopott, elvesztett, összetört mobil helyett újat adna a Magyar Telekom?

Többféle új, a T-Home és a T-Mobile ügyfelei által igényelhető biztosítási konstrukciót vezetne be kínálatába a Magyar Telekom -- értesült lapunk nem hivatalos forrástól. Úgy tudjuk, a biztosítások közt lesz olyan, mely teljesen egyedülálló a mobil távközlési piacon, és köthető majd olyan szerződés is, mely a gazdasági válság kapcsán lehet népszerű a felhasználók körében.

[HWSW] Többféle új, a T-Home és a T-Mobile ügyfelei által igényelhető biztosítási konstrukciót vezetne be kínálatába a Magyar Telekom -- értesült lapunk nem hivatalos forrástól. Úgy tudjuk, a biztosítások közt lesz olyan, mely teljesen egyedülálló a mobil távközlési piacon, és köthető majd olyan szerződés is, mely a gazdasági válság kapcsán lehet népszerű a felhasználók körében.

Lapunk forrása szerint a T-Mobile hamarosan olyan konstrukciót, vagy konstrukciókat építhet be kínálatába, mely fix havidíjért cserébe biztosítást ad a mobilkészülékre. Az ügyfelek így a megrongálódott, ellopott vagy elveszett telefonjuk helyett újat kapnának a szolgáltatótól, illetve ha már nem érhető el a konkrét típus, hasonló tudású és árú mobilt ajánlana fel a cég. A HWSW úgy értesült, hogy a biztosítás, vagy annak egy kiegészítő csomagja az ellopott mobiltelefonban található SIM-kártya jogosulatlan használatából eredő, a kártya letiltásáig keletkező károkat is megtéríti majd. A biztosítást valószínűleg a pre-paid, azaz dominós ügyfelek is megköthetik, nekik szerződéskötéskor a készülék árának 10-20 százalékát kellene pluszban a kasszánál hagyniuk.

A telefonok biztosításán túl várhatóan számlabiztosítást is kínál majd lakossági ügyfeleinek a szolgáltató. Ez akkor segítene, ha az előfizető önhibáján kívül elveszíti munkáját vagy keresőképtelenné válik, így nem tudja fizetni a T-Home vagy T-Mobile számláit. A számlabiztosítás nem új konstrukció a magyar távközlési piacon: az EnterNet április elején vezette be kínálatába azt a csomagot, mely a lakossági ADSL-előfizetők számára az internetszolgáltatás havi díjának bruttó 6,49 százalékáért cserébe jövedelemkiesés esetén maximum hat hónapon keresztül biztosít költségvállalást.

A Magyar Telekom kínálatában jelenleg is megtalálhatók különböző biztosítási formák, így például a hűségidő teljes idejére ingyenesen jut családi biztosításhoz az, aki 12 hónapra hűségszerződést vállal a vezetékes telefonszolgáltatásra (Telekom Családi biztosítás), illetve a T-Home ügyfelek egy április 30-ig tartó promóció keretén belül 100 forintért igényelhetnek lakásbiztosítást egyéves időtartamra. Mindkét biztosítási szolgáltatást a UNION Biztosító nyújtja, az új biztosítási konstrukciók azonban forrásunk szerint valószínűleg egy másik biztosítóval együttműködve jelennek meg a palettán.

A készülék- és számlabiztosítással kapcsolatos kérdéseinkkel kerestük a Magyar Telekom szóvivőjét is, aki a számlabiztosítás bevezetését nem erősítette meg, de nem is cáfolta egyértelműen: "A T-Home a számlabiztosítási ajánlatokat vizsgálja, azonban annak piaci bevezetésén egyelőre nem gondolkodik" -- fogalmaz a hivatalos álláspont. A mobiltelefonokhoz köthető biztosítási konstrukciók kapcsán későbbre ígért választ a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról