:

távközlés archívum - 2009 március

2009
március

0

Az Európai Bizottság szerint egészségesen fejlődött tavaly a magyar hírközlési szektor

2009. március 25. 15:45

Tavaly a mobil szélessávú szolgáltatások jelentős előretörése, az internet-alapú televíziózás (IPTV) és a triple play csomagok (telefon, internet, televízió) feltűnése és fokozatos terjedése, valamint a folyamatosan növekvő mobilpenetráció jellemezte a magyar hírközlési piacot -- többek közt ez derül ki az Európai Bizottság által a mai napon közzétett éves jelentéséből . 

0

Nincs több ingyenzene a Last.fm-nél

2009. március 25. 11:17

A népszerű közösségi zenei szolgáltatás, a Last.fm megszünteti az ingyenes zenehallgatási lehetőséget a nem támogatott országokban.

0

Elektronikus papír mentheti meg a nyomtatott sajtót

2009. március 11. 18:17

[Fortune/HWSW] Az amerikai Hearst kiadóvállalat meglepő lépésre szánta el magát. Ellensúlyozva a hirdetési bevételek visszaesését, a papír- és szállítási költségek emelkedését, egy nagyformátumú elektronikus olvasót indítana útjára, ami a remények szerint az időszaki kiadványok Amazon Kindle-jévé válna hamarosan.

0

Éledezik a WiMAX az Egyesült Államokban

2009. március 10. 15:03

Újabb nyolc amerikai nagyvárosban még idén elérhetővé teszi WiMAX-szolgáltatását a Clearwire: Atlanta, Las Vegas, Chicago, Charlotte, Dallas, Honolulu, Philadelphia és Seattle lesznek idén azok a városok, ahol beindul a nagy sávszélességű vezeték nélküli internet. Baltimore-ban és Portlandben már most is kínál ilyen szolgáltatást a Clearwire, de az új városok bekapcsolásával már több mint 20 millió lakosnyi lefedettséget érhet el a cég.

0

A kedvezőtlen körülmények között tudott rekordévet zárni a GTS Central Europe

2009. március 9. 16:44

Fennállásának legjobb eredményét érte el a GTS Central Europe. A régió egyik legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatójánál az árbevétel 10 százalékos növekedéssel elérte 436 millió eurót, az EBITDA pedig 77 millió euróra nőtt, amely 8 százalékkal haladja meg a 2007-es eredményt. A Magyar Telekom február végén 0,5 százalékos bevételcsökkenést mellett 10 százalékos EBITDA-növekedést, a cseh Telefónica 2,6 százalékos árbevételnövekedést, a lengyel TPSA 2,4 százalékos bevétel- és 44 százalékos EBITDA-csökkenést jelentett 2008-ra

0

Alig nő a vezetékes szélessávra előfizetők száma

2009. március 9. 16:01

Január végére 1,55 millióra nőtt a vezetékes szélessávú internetelőfizetések száma, ami 13 ezres bővülés az egy hónappal korábbihoz képest. A DSL-előfizetők száma fél százalékkal 799 ezerre nőtt, míg a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) ügyfeleinek száma 1,3 százalékkal 541 ezerre emelkedett.

0

iPhone-ra viszi elektronikus könyveit az Amazon

2009. március 4. 16:41

A Kindle 2 megjelenése után második próbát tesz az Amazon az elektronikus könyvpiac felrázására, mostantól kezdve az Apple iPhone és iPod touch készülékekhez is kínál e-bookokati. Az Amazon szerint az Apple készülékei nem versenytársai a Kindle-nek, inkább kiegészítői.

0

Megnyitja VDSL-hálózatát a Deutsche Telekom

2009. március 4. 16:17

Megnyitja versenytársai előtt VDSL-hálózatát a Deutsche Telekom, amelyen akár 50 Mbps sávszélességű kapcsolat is kiépíthető a háztartásokig a szokásos telefonvezetéken.

0

200 dollár alatt jön a Kodak nagyzoomos fényképezőgépe

2009. március 4. 09:24

A Kodak megkérdőjelezhetetlen bajnoka az árversenynek, termékei rendre a legolcsóbbak közé tartoznak az adott kategóriában. Az amerikai piacon a tavalyi negyedik negyedévben ennek köszönhette piaci elsőségét a vállalat: a válság miatt a vevők az olcsóbb gépeket részesítették előnyben.

0

A T-Mobile vezeti a mobilinternet-versenyt

2009. március 3. 13:12

Hosszú ideje vár a telekommunikációs szakma pontos adatokra a hazai mobilinternet-előfizetésekkel kapcsolatban. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) jó ideje ígérte, s a mai napon közzé is tette első havi mobilnet-gyorsjelentését. A számok nem megdöbbentőek, aki figyelemmel kísérte a kapcsolódó híreket, azok számára szinte papírforma az eredmény.

0

SMS-ben is megkaphatják hangüzeneteiket a Skype-felhasználók

2009. március 3. 12:24

Mától SMS-ben is megkaphatják a nekik szánt fontos hangüzenetet a gépüktől éppen távol lévő Skype-felhasználók, ha regisztrálnak a Skype és a SpinVox által közösen fejlesztett szolgáltatásra. Az egyelőre négy nyelven működő rendszer a kiterjedt repertoárral rendelkező kommunikációs alkalmazás sokat utazó üzletemberek számára lehet hasznos.

0

Dollár százmilliókra sarcolná Obama a mobilszolgáltatókat

2009. március 2. 18:00

Az Egyesült Államok kormányzata egy újfajta adóval növelné bevételeit a válság kezelésében elmélyülő hiány miatt. Az előterjesztésében a vezetéknélküli kommunikációs szolgáltatókat sújtaná egy úgynevezett spektrum licenc díjjal, mellyel célja csupán az államháztartási deficit csökkentése lenne. A díjat minden olyan operátornak meg kellene fizetnie, akik bármilyen frekvenciát igényeltek a kormánytól különböző szolgáltatások nyújtásához, legyen szó mobiltelefonos vagy internetszolgáltató cégekről.