Szerző: Koi Tamás

2009. április 22. 11:14

Népszerűek a UPC digitális kábeltévés szolgáltatásai

Egy év alatt több mint százezren fizettek elő a UPC digitális kábeltelevíziós szolgáltatáscsomagjainak valamelyikére, mely mostanra már csaknem a vállalat minden szolgáltatási területén elérhető. A UPC ezzel állítása szerint minden konkurensénél több ügyfelet gyűjtött a vezetékes digitális televíziós szolgáltatások piacán. A kínálatáb most megjelenő új, csökkentett árú díjcsomagtól további ügyfélszám-bővülést vár a cég.

[HWSW] Egy év alatt több mint százezren fizettek elő a UPC digitális kábeltelevíziós szolgáltatáscsomagjainak valamelyikére, mely mostanra már csaknem a vállalat minden szolgáltatási területén elérhető. A UPC ezzel állítása szerint minden konkurensénél több ügyfelet gyűjtött a vezetékes digitális televíziós szolgáltatások piacán. A kínálatáb most megjelenő új, csökkentett árú díjcsomagtól további ügyfélszám-bővülést vár a cég.  

A UPC a jobb kép- és hangminőséget, valamint különböző kényelmi extrákat kínáló digitális kábeltévés szolgáltatás bevezetése óta eltelt eltelt 12 hónap során a országszerte több mint száz településre vitte el az új technológiát, így mostanra nagyjából egymillió háztartásban érhető el. A digitális kínálat jelenleg négy, különböző szolgáltatásokat és csatornaválasztékot nyújtó csomagból áll, melyek további, tematikus csomagokkal bővíthetők. A UPC szerint az ügyfelek különösen nyitottak az olyan új, jövőbe mutató technológiákra, mint a nagyfelbontású (HD) adás vagy a digitális videorögzítő (DVR). Utóbbira az előfizetők egyharmada tartott eddig igényt, messze felülmúlva ezzel a szolgáltató előzetes várakozásait.

A szolgáltató mostantól egy olcsóbb, kevesebb csatornát kínáló digitális kábeltévé-csomagot is nyújt leendő ügyfelei számára: az új, digital bronze nevű csomag 36 csatornát tartalmaz, negyvennel kevesebbet, mint a korábbi digitális alapcsomag. A digital bronze 4500 forintos havidíjért rendelhető meg hűségvállalás nélkül, és három prémium csomagban összesen nyolc mozi- és felnőtt csatornával egészíthető ki. A UPC a digitális tévé előfizetőinek szokás szerint párhuzamosan, külön díj nélkül az adott csomag analóg változatát is biztosítja, melynek révén a lakás többi tévékészülékén digitális médiabox nélkül is nézhetőek maradnak a műsorok.

A jelenlegi bevezető szakaszban ez a szolgáltatás azokon a településeken érhető el, amelyeken az első körben indult el tavaly a digitális kábeltévé: Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Komlón, Székesfehérváron, Veszprémben és a monori körzetben, de év végéig fokozatosan a többi hálózaton is hozzáférhetővé válik.

A UPC Magyarország 2000 óta műholdas digitális tévé szolgáltatást is működtet, UPC Direct néven, melyhez szintén elérhető a digitális videó rögzítő, és amelynek jelenleg több mint 180 ezer előfizetője van. Összességében tehát a UPC csaknem 300 ezer otthont szolgál ki digitális televízióval Magyarországon -- áll a vállalat sajtóközleményében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról