konzumer archívum - 2009 január

2009
január

0

A Toshiba szállítja Satellite Pro S300 noteszgépeit

2009. január 30. 11:10

Megjelent a Toshiba új, masszív formatervű Satellite Pro S300 nmoteszgép-sorozata, mely már a nyitáskor négy modellt tartalmaz. A notebookok Intel processzorokat foglalkoztatnak és 15,4 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek, melléjük két év garancia jár.

0

A Sony frissített VAIO G noteszgép-sorozatán

2009. január 28. 15:53

A Sony négy új modellel frissítette VAIO G modellsorát. Az új ultrahordozható noteszgépek 12,1 hüvelykes kijelzőt tartanak az igen vékony kávában, a billentyűzet alatt pedig Core 2 Duo processzorok dolgoznak.

0

Februárban már piacon a 10 hüvelykes Acer Aspire One

2009. január 27. 17:17

Az Acer frissít Aspire One netbook-sorozatán, melynek új változatai 8,9 helyett 10 hüvelykes kijelzőn jelenítik meg az Atom processzor által számoltakat. Az új netbookok februárban már elhagyhatják a kilövőállást.

0

Az MSI új noteszével kényezteti a játékosokat

2009. január 27. 10:37

Az MSI elsőként a most bejelentett GT627 noteszgépébe épít NVIDIA GeForce 9800M GS grafikus vezérlőt, mely 1 gigabájtnyi saját tárral büszkélkedhet. Természetesen a notesz többi részegysége is tartja az iramot a videochippel, így nagy eséllyel lehet a játékkedvelők kedvence.

0

A Gateway all-in-one PC-vel jelentkezett

2009. január 26. 16:05

Az Acer az új minden-egybe számítógépét Gateway márkanéven jelentette be. Az asztali PC részegységeit, a kijelzőt és a nagyméretű hangszórókat egyetlen burkolat takarja.

0

Nem álom többé a nagyobb tömegek számára a mobiltelefonos navigáció

2009. január 26. 09:12

A CSR bemutatta komplex, Bluetooth és GPS funkciókkal ellátott lapkáját, mely nagy mértékben hozzájárulhat a helymeghatározó funkcióval rendelkező mobiltelefonok tömeges elterjedéséhez. Az új vezérlőchip nem az első a sorban, ugyanakkor kedvező árának és a konkurenseknél jellemzően kedvezőbb fogyasztói árának köszönhetően hamar közkedveltté válhat a mobiltelefongyártók körében.

0

Kompaktabb, könnyebb és olcsóbb netbookokat tesz lehetővé a következő generációs Atom

2009. január 21. 09:17

[Digitimes/HWSW] Az Intel tavaly kezdett el beszélni az Atom termékcsalád következő generációjáról, amelynek megjelenését 2009 második felére várhatjuk. Nem az új mikroarchitektúra által hozott esetleges változások a legérdekesebbek azonban, hanem fokozott integráció, ami jelentősen lecsökkentheti a netbook-alaplapok helyigényét és gyártási költségét.

0

Kritikus szoftverjavítást adott ki egyes merevlemezeihez a Seagate

2009. január 19. 14:50

A Seagate több, elsősorban otthoni és kisvállalati felhasználásra szánt merevlemezsorozatát érinti az a szoftverhiba, mely feltűnően sok felhasználónak okozott az elmúlt hetekben bosszúságot. Az érintett merevlemezek működését vezérlő kód hibáját már kijavították, a frissített firmware-változatok elérhetők a gyártó terméktámogatási weboldalán. A Seagate szerint nincs ok a pánikra, a hiba ugyanis nem eredményez adatvesztést.

0

Hónapokon belül itt az Intel válasza az AMD Yukonra

2009. január 19. 14:34

Alig mutatta be az elsősorban fogyasztóknak szánt ultrahordozható platformját az AMD, az Intel már készül is a válasszal. A Digitimes szokás szerint anonim iparági forrásaira hivatkozva állítja, hogy a vezető processzorgyártó új, ultra-alacsony feszültségű processzor köré épülő platformot kíván bemutatni a második negyedévben, kifejezetten olcsó ultrahordozható notebookok számára.

0

Kétmagos Atom processzorral szerelt nettop az MSI kínálatában

2009. január 16. 16:09

Az MSI nem elégszik meg Wind netbookjainak sikerével, sorra jelenti be az asztali nettop számítógépeit is. Legújabb ilyen gépében kétmagos Atom processzor felel a számításokért, és még optikai meghajtó is befért a kisméretű gépházba.

0

Pulzusmérő is jár a Nokia új mobiltelefonjához

2009. január 15. 08:57

Kimondottan a sportos életstílus kedvelőinek szánja új mobiltelefonját a Nokia. Az N79 Active beépített aGPS-vevője és előre telepített Sports Tracker szoftvere segítségével képes rögzíteni a gyalog, futva vagy éppen kerékpárral megtett útvonalat is, amelyeket a felhasználók az interneten keresztül meg is oszthatnak egymással, akár az edzés közben meghallgatott dalok listájával és az útközben készített fotókkal együtt.

0

Drasztikusan csökkenti négymagos processzorainak árát az Intel

2009. január 14. 17:02

Erőteljes árcsökkentést hajt végre az Intel most vasárnap, így hétfőn már sokkal olcsóbb processzorokra ébredhetünk, igaz, néhány napba telik, mire a boltokban is megjelennek az új árak. A vállalat lényegében három dolgot hajt végre egyszerre: egyrészt befésüli Core 2 Quad kínálatát a Core i7 alá, nyomás alá helyezi az új AMD Phenom II processzorokat, valamint stimulálja a keresletet egy gazdasági depresszió közepén. Az Intel egyúttal új, alacsony fogyasztású Quadokat is bemutatott.

0

Többfunkciós hálózati eszköz érkezik a D-Linktől

2009. január 14. 10:52

Egy évek óta zajló paradigmaváltás részének tekinti a D-Link az iparág talán legsokoldalúbb otthoni hálózati eszközének bevezetését -- a DIR-825 Storage Router csakugyan egy meghatározhatatlan, eddig nem látott eszközkategóriát vezet be a piacra. A hálózati eszköz routerként és hálózati tárolóként is működik, de akár képeket, sőt videókat is megjelenít saját LCD-kijelzőjén.

0

Merevlemez és SSD is van az MSI új netbookjában

2009. január 13. 14:19

A múlt heti Consumer Electronics Show-n mutakozott be az egyik legnépszerűbb netbook, az MSI Wind W100 utódja, az U110, illetve az U115. Utóbbi érdekessége, hogy a felhasználónak nem kell választania a merevlemez és az SSD között, a gép együtt is tartalmazhatja a kettőt.

0

VIA Nano processzorra épül a Samsung új ultramobil PC-je

2009. január 13. 11:44

A Samsung ultrahordozható PC-sorozatánek legújabb tagja, a CES-en bemutatott Q1EX a család korábbi modelljeivel ellentétben már nem Intel Atom, hanem VIA Nano processzort foglalkoztat. A dél-koreai cég kedveli a VIA új chipjét, nemrég egy Nano-alapú netbookkal is előrukkolt.

0

Bemutatkozott a Polaroid instant kamerájának digitális utódja

2009. január 12. 12:05

Amint arról a HWSW is beszámolt, a Polaroid 2008-ban befejezte a világszerte nagy sikert aratott instant fényképezőgépéhez való film árusítását. Sebaj, a CES alkalmával már kézbe vehetők voltak a digitális nyomtatótechnológiával működő utódmodellek.

0

Luxuslaptop várható a Delltől

2009. január 12. 11:10

A Consumer Electronics Show-n a Dell bejelentette, hogy hamarosan egy szupervékony laptoppal jelentkezik. A 13 hüvelykes kijelzővel rendelkező luxusnotebook a formaterv mellett a precíz kidolgozással, átlagon felüli minőséggel próbál vevőket szerezni, elsősorban a MacBook Airtől.

0

Itt a Phenom II, az AMD 45 nanométeres asztali chipje

2009. január 9. 18:51

Hivatalosan is piacra léptek az AMD 45 nanométeres asztali processzorai, a korábban Deneb kódnéven ismert chipek Phenom II néven kerülnek a számítógépekbe. Az AMD két magas órajelű modellel indított, a termékvonal bővítése a termelés növekedésével a következő hónapok során várható, ahogyan a cég a 45 nanométeres csíkszélességű eljárásra tereli át processzorgyártását.

0

A nemzetközi növekedés jegyében: kínai, indiai és chilei térkép a Nav N Gótól

2009. január 9. 14:22

A Nav N Go nemrégiben vezette be új tartalomfrissítő rendszerét, a Naviextrast, melyet a CES kiállításon most a nagyvilág számára is megmutatott. Kihasználva a globális figyelmet, az új térképlefedettségeit is bejelentette a cég, mellyekkel nem egyszerűen a meglévő felhasználók kegyeit keresi, hanem a partnerek segítségével új, egzotikus piacokra is benevez.

0

ARM-alapú netbookok megjelenése várható

2009. január 8. 16:10

Újabb erőteljes versenyzővel bővül a netbookokba szánt processzorok piaca, melyet jelenleg az Intel ural. A Freescale újévi meglepetésként jelentette be , hogy egy átfogó megoldással belép a szegmensbe, hogy eddig nem látott módon olcsó és hosszú akkumulátoridejű netbookok megalkotását tegye lehetővé. A PC-piacon egyeduralkodóvá vált x86 ezzel hosszú idő után új riválist kap, mépedig az ARM formájában. A manőver mögött meghatározó lehet Henri Richard szerepe, aki korábban az AMD marketingvezére volt.

0

Magyarországon is kapható a Nokia 5800 XpressMusic

2009. január 8. 11:15

Magyarországon is hivatalosan a boltok polcaira került a Nokia 5800 XpressMusic. A sorozat legújabb tagja egy középkategóriás, érintőképernyős, zenelejátszásra optimalizált készülék, mely hidat képez az üzleti okostelefonok és a manapság szokványos zenemobilok között. Az XpressMusic sorozat legnagyobb durranása a hozzáadott zeneletöltő szolgáltatás, a Comes with Music, viszont továbbra sem elérhető Magyarországon.

0

Magyar idő szerint péntek este 9-kor érkezik a Windows 7 béta

2009. január 8. 09:23

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show nyitóelőadásában Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat következő asztali operációs rendszerének, a Windows 7-nek péntekről lesz elérhető a nyilvános bétaváltozata. Ballmer először vett részt előadóként a Consumer Electronics Show-n. Korábban a Microsoft részéről mindig Bill Gates tartotta a nyitóelőadást, ő azonban 2008 közepén kiszállt a Microsoft közvetlen irányításából, hogy több időt tölthessen jótékonykodással.

0

Az ASUS billentyűzetbe rejtette legújabb Eee PC-jét

2009. január 7. 14:12

Az ASUS legújabb, az Eee-vonalba tartozó terméke több mint tanulmány. Az Eee Keyboardban egy komplett számítógép rejtőzik, melyben nettopos és netbookos hagyomány szerintiek a hardveres alapok.

0

A Sony netbookja nem lesz hétköznapi

2009. január 7. 11:19

A Sony a CES-en jelenti be netbookját, a VAIO P-t, mely több ponton is eltér a jelenlegi, viszonylag egysíkú kínálattól. Bár a számításokért ebben a modellben is Atom processzor felel, a külső tekintetében és az árát illetően a többségtől eltérőre kell számítanunk.

0

Aki az év második felében vásárol Vistát, kedvezménnyel frissíthet Windows 7-re

2009. január 7. 10:28

A több Windows-változat érkezésének időpontját korábban napra pontosan megjósoló TechARP.com úgy tudja, 2009. július 1. után a Microsoft lehetővé teszi a PC-gyártók számára, hogy a Windows Vistával értékesített számítógépeik mellé egy olyan kupont csomagoljanak, amely a Windows 7 kedvezményes, vagy akár ingyenes beszerzésére jogosít.

0

Az Apple bemutatta a MacBook Pro 17 hüvelykes változatát

2009. január 7. 09:19

A januári MacWorld Expo előtt már hónapokkal el szokott kezdődni a találgatás, milyen újdonságokat jelent be az Apple. Most a várakozások még a szokásosnál is felfokozottabbak voltak, miután a vállalat közölte, hogy a 2009-es rendezvény szokásos nyitóelőadását már nem Steve Jobs, hanem Phil Schiller, az Apple marketingigazgatója tartja, ráadásul a cég jövőre már nem kíván részt venni a MacWorld Expón.

0

Kívánatos netbookkal kezdi az évet a HP

2009. január 6. 16:11

A HP kivételes felbontású, szálcsiszolt alumínium borítású Mini Note 2133 netbookjára kevesen szavaztak, helyette inkább a kevésbé exkluzív burkolattal ellátott, ám jóval erősebb modellekre esett a vásárlók választása. A 2133 utódjának teljesítménye már jobban passzol a külcsínyhez, akár meg is szorongathatja az eladási listákat vezető modelleket.

0

Megjelent az AMD ultrahordozható platformja - olcsó mobilitást a népeknek!

2009. január 6. 14:39

Az AMD ma jelentette be Yukon kódnéven ismert, ultrahordozható, valamint a vékony és könnyű PC-kbe szánt platformját, ami Athlon Neo processzorra és AMD chipsetre épül. A vállalat állítja, nem kíván a netbookok szegmensében megjelenni, mivel az a kategória erősen korlátozza a felhasználókat, hanem egy olyan teljes értékű ultrahordozható platformot akar nyújtani, amely megfizethető a vevők többsége számára. A Yukon-alapú notebookok megjelenése a következő hónapok során várható.

0

Kísértetiesen hasonlít a MacBook Airre az MSI új netbookja

2009. január 6. 12:50

Nem hinnénk, hogy vékony notebookot csak a MacBook Air noteszgépéhez hasonló burkolatban lehetne elképzelni, az MSI mégis ezt tette: az új X-Slim 320 ráadásul méretben is hasonló az Apple termékéhez és bár a belső hamisítatlanul netbookos, a kijelzője 13,4 hüvelykes.

0

Egyszerű SMS-sel megbéníthatók a symbianos okostelefonok

2009. január 5. 13:42

Egy különlegesen megformázott SMS-sel megbénítható a Symbian OS operációs rendszert futtató okostelefonok üzenetkezelő funkciója -- figyelmeztet az F-Secure. A német Tobias Engel által az év utolsó napjaiban bemutatott támadás a UIQ és Series 60 platformmal rendelkező készülékek ellen egyaránt hatásos, a Series 60 3rd Edition Feature Pack 2-t vagy S60 5th Editiont futtató készülékek már nem érintettek szerencsére.

0

Kipróbálható a Norton 360 legújabb verziója

2009. január 5. 11:34

Az év végén a Symantec kiadta az otthoni felhasználóknak szánt Norton 360 legújabb, 3.0 verziójának nyilvános bétaváltozatát. Az integrált biztonsági csomag a Norton Antivirus és Norton Internet Security 2009-es változatára épül, ennek megfelelően a korábbiaknál gyorsabb, hamarabb települ és kevesebb erőforrással és beéri -- ezt ígéri legalábbis a gyártó.

0

Új notebookok és egy elegáns asztali PC a Lenovótól

2009. január 5. 09:24

A csütörtökön kezdődő Consumer Electronics Show-n mutatkoznak be a Lenovo új noteszgépei, köztük a szupervékony IdeaPad Y650, melynek vastagsága mindössze 1 hüvelyk, azaz 25,4 milliméter. A vállalat egy formatervezett asztali PC-vel is jelentkezett, ami szintén 1 hüvelyk vastag, azaz vékony.