Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az ASUS billentyűzetbe rejtette legújabb Eee PC-jét

Bányai György, 2009. január 07. 14:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az ASUS legújabb, az Eee-vonalba tartozó terméke több mint tanulmány. Az Eee Keyboardban egy komplett számítógép rejtőzik, melyben nettopos és netbookos hagyomány szerintiek a hardveres alapok.

[HWSW] Az ASUS legújabb, az Eee-vonalba tartozó terméke több mint tanulmány. Az Eee Keyboardban egy komplett számítógép rejtőzik, melyben nettopos és netbookos hagyomány szerintiek a hardveres alapok.

Az ASUS komolyan gondolja, hogy piacra küldi jelenleg még csak prototípus-állapotú Eee-billentyűzetét, melyben a háttérvilágított gombok alatt egy komplett számítógép is megtalálható. A gép hagyományos kijelzővel nem rendelkezik, de a billentyűk mellett egy 5 hüvelykes LCD szolgál tapipadként, illetve a gyorsgombok megjelenítésére.

Eee-billentyűzet

Az ASUS a Commodore 64 és a Spectrum 48k időket idéző billentyűzet-számítógéppel a háztartásokban már megtalálható monitorokat, illetve frissebb tévéket célozza, melyekhez csatlakozni is tud, mert rendelkezik VGA- és HDMI-csatlakozókkal. A komplett egység egyébként mindössze 0,95 kilogramm, benne 1,6 gigahertzes Intel Atom processzor ketyeg, mellette 1 gigabájt memória és 16, vagy 32 gigabájtos SSD található.

Az Eee-billentyűzeten a Windows XP operációs rendszer otthoni változata fut, van benne két USB 2.0 kapu, Bluetooth 2.0 rádió és vezeték nélküli hálózati csatoló is, mely 802.11 b/g/n szabványok szerint képes csatlakozni. A billentyűzetről annyit árult el az ASUS, hogy fél éven belül szándékoznak vele a piacon megjelenni, még nem ismertetett arsávban.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.