Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Pulzusmérő is jár a Nokia új mobiltelefonjához

Bodnár Ádám, 2009. január 15. 08:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Kimondottan a sportos életstílus kedvelőinek szánja új mobiltelefonját a Nokia. Az N79 Active beépített aGPS-vevője és előre telepített Sports Tracker szoftvere segítségével képes rögzíteni a gyalog, futva vagy éppen kerékpárral megtett útvonalat is, amelyeket a felhasználók az interneten keresztül meg is oszthatnak egymással, akár az edzés közben meghallgatott dalok listájával és az útközben készített fotókkal együtt.

[HWSW] Kimondottan a sportos életstílus kedvelőinek szánja új mobiltelefonját a Nokia. Az N79 Active beépített aGPS-vevője és előre telepített Sports Tracker szoftvere segítségével képes rögzíteni a gyalog, futva vagy éppen kerékpárral megtett útvonalat is, amelyeket a felhasználók az interneten keresztül meg is oszthatnak egymással, akár az edzés közben meghallgatott dalok listájával és az útközben készített fotókkal együtt.

A sportos stílust erősíti, hogy az N79 Active-hoz kimondottan sportoláshoz szánt fülhallgatókat, valamint karpántot is mellékel a gyártó, így a telefont akkor is magáva tudja vinni a tulajdonosa, ha sportolni megy és olyan ruhát vesz fel, amelyen nincs zseb. A mellékelt 4 gigabájtos microSD kártyán akár többtíz órányi zenét is lehet tárolni, így még a leghosszabb edzések alatt sem kell kétszer ugyanazt a számot meghallgatni. Ha valaki megunta a feltöltött zenéket, hallgathatja a beépített FM-rádiót, illetve további dalokat vásárolhat a Nokia Music Store-ból. A telefonhoz egy Bluetooth-alapú pulzusmérő is jár, amely egyébként a Polar terméke.

A hagyományos, "candybar" formájú N79 Active a legújabb a cég okostelefonjainak sorában. A specifikációs lista megfelel annak, amit 2008-ban egy multimédiás okoselefontól elvárnak a vevők, nem hiányzik a HSDPA, az 5 megapixeles autozoomos fényképező Carl Zeiss optikával, a beépített GPS-ről pedig már korábban esett szó. A telefon kijelzője 2,4 hüvelyk átlójú, 240x320 pixel megjelenítésére képes. Az N79 Active a vállalat okostelefonjaihoz hasonlóan Symbian OS operációs rendszert és Series 60 kezelőfelületet futtat, amelyre alkalmazások egész serege érhető el a Nokiától és más fejlesztőktől egyaránt.

A Nokia N79 Active 375 eurós (103 ezer forintos) ajánlott kiskereskedelmi áron kerül a boltokba, először Finnországban és Norvégiában, később Dél-Afrikában. Nem kizárt, hogy Magyarországra is eljut majd a készülék, de szerkesztőségünk érdeklődésére a Nokia nem tudott pontos dátummal szolgálni.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.