:

Szerző: Dojcsák Dániel

2009. január 9. 14:22

A nemzetközi növekedés jegyében: kínai, indiai és chilei térkép a Nav N Gótól

A Nav N Go nemrégiben vezette be új tartalomfrissítő rendszerét, a Naviextrast, melyet a CES kiállításon most a nagyvilág számára is megmutatott. Kihasználva a globális figyelmet, az új térképlefedettségeit is bejelentette a cég, mellyekkel nem egyszerűen a meglévő felhasználók kegyeit keresi, hanem a partnerek segítségével új, egzotikus piacokra is benevez.

[HWSW] A Nav N Go nemrégiben vezette be új tartalomfrissítő rendszerét, a Naviextrast, melyet a CES kiállításon most a nagyvilág számára is megmutatott. Kihasználva a globális figyelmet, az új térképlefedettségeit is bejelentette a cég, mellyekkel nem egyszerűen a meglévő felhasználók kegyeit keresi, hanem a partnerek segítségével új, egzotikus piacokra is benevez.

Las Vegasban mutatta be a Nav N Go a legújabb 2009-es térképeket, lefedve immár Chile, India és Kína útjait, településeit is. Jim Nardulli, a Nav N Go amerikai régióért felelős kereskedelmi vezetője elmondta, hogy a 115 ezer km hosszú úthálózatot és 61 ezer POI-t tartalmazó Chile-térkép számos gyártó részére kiváló lehetőség lehet a terjeszkedésre. Chile Dél-Amerika egyik leggyorsabban fejlődő régiója, ezért a Nav N Gónak is érdemes energiát belefektetni és piacra lépni ott is.

Emellett a cég bejelentett egy kész kínai térképmegoldást is, amely a Tele Atlas Kína, Hongkong és Makaó térképein alapul. Az utazni kívánók mellett az ottani fogyasztókra is építenek, így a hangnavigáció is elérhető kínai mandarin nyelven, illetve kantoni nyelvjárásban is, a menüknél pedig már választható a hagyományos és az egyszerűsített kínai is. A szoftver lokalizált billentyűzettel és kézírás-felismerő szoftverrel egészül ki. Mindemellett, a Tele Atlas portfolióját alapul véve, több száz 3D-s tereptárgyat is kínál Kína területén.

A harmadik egzotikus terület India, ahol a különleges, nemzeti szintű rendelkezések miatt a Nav N Go csupán az indiai MapmyIndia partnereként biztosíthatja az ország navigációs térképadatait. A partner India-térképe 202 városban nyújt részletes, utcaszintű lefedettséget, 130 ezer települést összekötő, 600 ezer kilométer hosszú úthálózatot, valamint közel 450 ezer POI-t.

Az időzítés nem lehet véletlen, hiszen a szakmai kiállítások, mint a CES, főként nem a laikus látogatók és érdeklődők lenyűgözéséről szól, hanem a kisebb cégek számára új üzleti kapcsolatok és partneri tárgyalások kezdetét, a cég termékeinek piaci megismertetését jelenti. A Nav N Go korábbi nyilatkozataiból is kihámozható volt, hogy a cég tovább erősíti a nezetközi pozícióit, a három Magyarországtól távol lévő ország pedig külön-külön is jó lehetőség a növekedésre. A tavalyi Cebit egyik csúcstémája a Nav N Go és a Mio szakítása volt, az idei évben viszont a kétmilliárd feletti lakosságú ország (melyek mellesleg kedvelt turisztikai uticélok is) támogatásával bőven túlléphetnek ezen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 23:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.