konzumer archívum - 2009 február

2009
február

0

Négy év után újítja meg távmérős fényképezőgépét az Epson

2009. február 27. 12:24

Az Epson 2004 óta túl sok vizet nem zavart a fényképezőpiacon, bár volt jópár gépe, amely vonzotta a rivaldafényt. Ilyen volt a távmérős R-D1 is, melyet két évvel a hasonló felépítésű Leica M8 előtt már meg lehetett vásárolni. Ezt a fényképezőt frissítette most a gyártó, igaz, csak a legszükségesebb részleteiben.

0

Újabb multifunkciós kompakt a Samsungtól

2009. február 24. 11:43

A Samsung nem hanyagolja a zene- és filmlejátszásra is szakosodott rejtett optikás kompaktsorát, melynek tagjai közé most egy 9 megapixeles modellt állít. A Samsung PL10 természetesen a képkészítést sem szorítja háttérbe, témaautomatikája választhat a motívumprogramok közül, az arcfelismerő autofókusz pedig minden létező extrával felszerelt.

0

AMOLED-kijelzővel hódít a Samsung új kompaktja

2009. február 23. 16:03

Türelmetlenek a fényképezőgépgyártók, újdonságainak bejelentésével nem várnak a közelgő PMA megnyitásáig. A Samsung sokadik korai bejelentése közül a TL320 AMOLED-kijelzővel és a gyártó NV-sorozatának egy tagján már megismert analóg műszerekkel sokkol.

0

Samsung négy SL-sorozatú fényképezőgépet állít csatasorba

2009. február 19. 14:34

A Samsung négy új, SL-sorozatba illeszkedő kompaktgépet mutatott be, melyek 10, illetve 12 megapixeles képeket készítenek. A négy, hagyományos felépítésű kompakt közül a legerősebb modell is mérsékelt árazást kap, annak ellenére, hogy még HD-videókat is képes rögzíteni.

0

Az egész otthoni hálózatot védi a Trend Micro routerekre telepíthető biztonsági szoftvere

2009. február 18. 11:28

Egyszerre képes az otthoni vagy kisebb irodai hálózatba kötött összes eszközt védeni a vírusoktól és rosszindulatú támadásoktól a Trend Micro új biztonsági szoftvere, a Home Network Defender. A program nem a megszokott módon kínál kliens- vagy szerveroldali védelmet, a Home Network Defendert ugyanis a hálózati útválasztóra kell telepíteni.

0

Bemutatta első okostelefonjait az Acer

2009. február 17. 14:41

Most már egészen bizonyos, hogy az okostelefon-gyártók mezőnye egy jelentős, régi-új piaci szereplővel bővül idén: az Acer a barcelonai Mobile World Congress alkalmával immár hivatalosan is bejelentette, hogy még idén piacra dobja telefonokból álló terméksorozatát. Az új készülékekből négyet már most bemutattak a nagyközönségnek -- a teljes kínálat idén legalább tíz típusból áll majd.

0

A Nokia okostelefonok integrált szolgáltatása lesz a Skype

2009. február 17. 11:49

Hamarosan több Nokia okostelefon szoftverkínálatának is részét képezi majd a Skype azonnali üzenetküldő és VoIP-kliens speciális változata. A finn telefongyártó és a Skype a most zajló barcelonai Mobile World Congress alkalmával jelentették be együttműködési megállapodásukat, melynek eredményeként a támogatott Nokia mobiltelefonok felhasználói a Skype összes szolgáltatását igénybe vehetik majd, így többek közt az adatforgalmi költségektől függően ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel bonyolíthatnak hívásokat más Skype kliensekkel.

0

Szupervékony érintőkijelzős okostelefon várható a Toshibától

2009. február 4. 15:16

Érintőkijelzős okostelefont mutatott be a Toshiba, a TG01 hatalmas, 4,1 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik és mindössze 9,6 milliméter vékony. Az iPhone, a Blackberry Storm, a HTC Touch HD vagy a Samsung Omnia babérjaira törő készülék a február közepén zajló barcelonai Mobile World Congressen is látható lesz.

0

Teljes képernyős videót és jobb minőségű hangot ígér az új Skype

2009. február 4. 11:34

Jobb minőségű hang- és videoátvitelt, továbbfejlesztett interfészt és jobb sávszélesség-kihasználást ígér a Skype VoIP-kliens tegnap megjelent új, 4.0-s verziója. A platform legnagyobb vonzerejét a kliensek közti ingyenes (video)telefonálás és üzenetküldés adja, a rendszerrel azonban vezetékes- és mobilhálózatokba is lehet hívást kezdeményezni, kedvezményes tarifával. A fejlesztők szerint a 4.0-s változat megjelenése a Skype 2003-as születése óta a legnagyobb mérföldkő a program történelmében.

0

Az ASUS is elkészítette az új Atom processzorral szerelt netbookját

2009. február 3. 11:23

Az ASUS a második gyártó az Acer után, mely netbookjaiba építi az eddiginél a még be sem mutatott új, gyorsabb Atom processzort. Az Eee PC 1000HE emellett LED-háttérvilágítású kijelzőt és HD-filmek lejátszására is alkalmas GD40 videochipet is tartalmaz.