:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. január 5. 09:24

Új notebookok és egy elegáns asztali PC a Lenovótól

A csütörtökön kezdődő Consumer Electronics Show-n mutatkoznak be a Lenovo új noteszgépei, köztük a szupervékony IdeaPad Y650, melynek vastagsága mindössze 1 hüvelyk, azaz 25,4 milliméter. A vállalat egy formatervezett asztali PC-vel is jelentkezett, ami szintén 1 hüvelyk vastag, azaz vékony.

[HWSW] A csütörtökön kezdődő Consumer Electronics Show-n mutatkoznak be a Lenovo új noteszgépei, köztük a szupervékony IdeaPad Y650, melynek vastagsága mindössze 1 hüvelyk, azaz 25,4 milliméter. A vállalat egy formatervezett asztali PC-vel is jelentkezett, ami szintén 1 hüvelyk vastag, azaz vékony.

A fogyasztói piacra szánt Y650 notebook 16 hüvelykes, 16:9 képarányú szélesvásznú kijelzővel rendelkezik, a beépített hangrendszert a JBL tervezve, a touchpad pedig multitouch rendszerű, azaz egyszerre több ujj mozgását is képes érzékelni. A gép vékonyságuk ellenére igen masszív, ami a karbonerősítésű váznak köszönhető. Az IdeaPad Y-család további két tagja az Y550 és az Y450, előbbi 15,4 hüvelykes, utóbbi pedig 14 hüvelykes megjelenítővel érkezik. E két gép némileg vastagabb az Y650-nél.

Egy új, formatervezett asztali PC-t is bemutat a Lenovo, az IdeaCenter A600 szintén alig vastagabb 1 hüvelyknél. A gép 21,5 hüvelykes, 1920x1080 pixeles felbontású kijelzővel rendelkezik és elsősorban otthoni felhasználásra ajánlják, erre utal a beépített, Dolby-minősítésű hangrendszer és a mellékelt távirányító is. Utóbbival nem csak a médialejátszással kapcsolatos funkciókat lehet vezérelni, hanem a beépített mozgásérzékelő segítségével könnyen pozícionálhatjuk a kurzort, emellett a fülhöz emelve akár telefonálni is lehet vele. A Core 2 Duo processzorra épülő gép felárért TV-tunerrel és Blu-ray meghajtóval is rendelhető.

Lenovo IdeaCenter A600

Az újdonságok közül az A600 és az Y650 legkorábban áprilisban kerülhet az üzletek polcaira, a formatervezett asztali gép alapváltozata 999 dollárba kerül majd, a vékony noteszgépért pedig legkevesebb 1199 dollárt kérnek. Az IdeaPad Y550 és Y450 már márciusban megjelenik a kereskedelemben, az árak 829 dollártól indulnak majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 23:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.