:

Szerző: Bányai György

2009. január 26. 18:18

1600 dollártól indul a Stealth parányi házimozi-PC-je

A Stealth meglepően kicsi gépházban rendezte be házimozi-számítógépét, mely az erős részegységeivel nem áll meg a hagyományos, kisfelbontású mozifilmek lejátszásánál.

[HWSW] A Stealth meglepően kicsi gépházban rendezte be házimozi-számítógépét, mely az erős részegységeivel nem áll meg a hagyományos, kisfelbontású mozifilmek lejátszásánál.

A Stealth Computer weboldalán már rendelhető az Apple Mac minihez hasonló méretekben készülő fekete LPC-650 házimozi-PC, melyben a számításokért egy Intel Core 2 Duo T8300 processzor felel, mely 2,4 gigahertzen üzemel. A processzor mellé alaplapi Intel GMA X3100 videorész szegődik, illetve 2 gigabájt DDR2 memória.

A Stealth LPC-650 slot-in rendszerű kombómeghajtója alapesetben csak olvassa a DVD-ket, írni sajnos csak a CD-re tud, természetesen ez a hiányosság felárért orvosolható. A háttértár hagyományos SATA-csatolófelülettel ellátott noteszgép-merevlemez, mely 80 gigabájtnyi adat tárolására alkalmas.

A 166x157x48 milliméteres burkolaton gigabit sebességű LAN-aljzatot, 5.1 csatornás hangcsatlakozókat, négy USB-kaput (ezekből kettő az előlapon), két VGA-kimenetet, valamint egy HDMI-kimenetet tart, ezekhez vezetéket, így csatlakozóaljzatot sem igénylő Wi-Fi vezérlő csatlakozik, mely a 802.11g szabvány szerint képes az adatok forgalmazására.

A 3,2 kilogrammos Stealth LPC-650 nem olcsó mulatság, a fent részletezett összeállításban, ám operációs rendszer nélkül 1600 dollárt kér érte a gyártó. Ezen az összegen jelentősen emelnek az extrák, vagy erősebb részegységek, illetve Vista változatok, így akár a 3200 dolláros vételár is könnyűszerrel elérhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 18:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.