Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Luxuslaptop várható a Delltől

Bodnár Ádám, 2009. január 12. 11:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Consumer Electronics Show-n a Dell bejelentette, hogy hamarosan egy szupervékony laptoppal jelentkezik. A 13 hüvelykes kijelzővel rendelkező luxusnotebook a formaterv mellett a precíz kidolgozással, átlagon felüli minőséggel próbál vevőket szerezni, elsősorban a MacBook Airtől.

[HWSW] A Consumer Electronics Show-n a Dell bejelentette, hogy hamarosan egy szupervékony laptoppal jelentkezik. A 13 hüvelykes kijelzővel rendelkező luxusnotebook a formaterv mellett a precíz kidolgozással, átlagon felüli minőséggel próbál vevőket szerezni, elsősorban a MacBook Airtől.

A vállalat szűkszavúan bánt az Adamo noteszgép műszaki részleteivel, egyelőre szinte semmit sem lehet tudni arról, mi található belül. A napvilágot látott fotók azonban arról tanúskodnak, a Dell formatervezői valóban egyedit, eredetit alkottak, az Adamo első látásra inkább hasonlít ékszerre mint számítógépre. A kiállított modellek között fekete és ezüstszínű változat is látható volt, utóbbi felnyitva azért emélkeztet az Apple notebookjaira.

Nem tudni, az Adamo milyen hardverre épül majd, azt sem tudni, mikor kerül piacra. Az azonban sejthető, hogy az Adamo méregdrága lesz, mivel a vállalat egyik célja az új géppel, hogy szakítson a "szürke, unalmas, hétköznapi, gazdaságos PC" sztereotípiával és megmutassa, hogy nem csak cupertinóban tudnak vonzó, exkluzívnak kinéző számítógépeket tervezni. Az Adamo valószínűleg egy teljesen új terméksorozat első hírnöke, bár a hivatalos weboldalon egyelőre csak egy sejtelmes "hamarosan érkezik" felirat fogadja az érdeklődőket.

A Dell emellett bemutatta 10 hüvelykes kijelzővel felszerelt netbookját is. Az Inspiron Mini 10-ben minden megtalálható, amire csak egy netbook felhasználójának szüksége lehet, beleértve olyan extrákat is mint a tévétuner, a GPS-vevő, a 802.11n szabványú Wi-Fi, a HSDPA-modem és a multitouch rendszerű touchpad. Az 1,6 GHz-es Intel Atom Z530 processzorra épülő netbook árát és megjelenésének idejét nem közölte a vállalat.