:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 26. 10:03

A nyár végéig még drágán roamingolnak a magyar mobilosok

Csak augusztus 29-én csökkenti roaming-tarifáit a Pannon és a T-Mobile: mindkét társaság a törvény által előírt határidő előtt lehetővé teszi az olcsóbb telefonálást az EU országaiban.

[HWSW] Csak augusztus 29-én csökkenti roaming-tarifáit a Pannon és a T-Mobile: mindkét társaság a törvény által előírt határidő előtt lehetővé teszi az olcsóbb telefonálást az EU országaiban.

Mikortól olcsóbb a roaming?

Amint az ismert, az EU a nyár során határozott a roaming-tarifák maximálásáról. A direktíva szerint a szolgáltatóknak legkésőbb július 30-án kell közzétenni a külföldi hívásindításra és hívásfogadásra vonatkozó díjszabásukat, innentől kezdve az előfizetőknek két hónapja van arra, hogy maguk regisztráljanak a felajánlott díjcsomagokra, az ún. "eurotarifára". A regisztrációt követően a szolgáltatóknak legfeljebb 30 nap áll a rendelkezésre, hogy az új díjakat érvényesítsék. A Pannon és a T-Mobile augusztus 29-én teszi elérhetővé az új díjszabást az előfizetői számára, vagyis minden ügyfelük számára akkortól lesz olcsóbb a roaming, mintha az első napon regisztráltak volna.

További fontos hozadéka az új előírásnak, hogy a szolgáltatóknak kötelessége automatikusan egy ingyenes SMS-ben értesítenie a barangoló ügyfeleket arról, hogy híváskezdeményezéskor és -fogadáskor milyen díjak vonatkoznak rájuk. Az értesítőnek tartalmaznia kell az ügyfél díjcsomagjának megfelelően a látogatott tagállamon belüli, továbbá a hazai hálózata szerinti tagállamba irányuló hívások kezdeményezéséért, valamint a hívásfogadásért kiszabható legmagasabb díjakat.

Hívásindítás 144 forintért, hívásfogadás 70 forintért

"A kezdeményezett hívások díja bruttó 144 forint, a fogadott hívások díja bruttó 70,80 forint lesz percenként, minden napszakban, időszakban és hálózatban" -- jelentette be Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója. "Azt szeretnénk, hogy előfizetőink minél egyszerűbben és kényelmesebben élvezzék a szabályozás előnyeit, ezért az új tarifákat minden ügyfelünknek augusztus 29-től automatikusan bevezetjük." Az olcsóbb tarifák igénybevételéhez a pannonosoknak nem kell regisztrálniuk, a kedvezőbb díjakat a mobilszolgáltató automatikusan nyújtja minden ügyfelének.

A T-Mobile is hajszál pontosan ugyanilyen roaming-tarifákat jelentett be, melyek a Világjáró díjcsomagot használó, illetve Domino roaming díjakkal telefonáló T-Mobile-előfizetők számára automatikusan életbe lépnek majd. Az új eurotarifát a speciális barangolási díjszabást vagy csomagot, például a World Class tarifacsomagot használó ügyfelek díjcsomag-váltás esetén vehetik igénybe.

A harmadik hazai mobilszolgáltató, a Vodafone egyelőre nem hozta nyilvánosságra az uniós szabályozásoknak megfelelő tarifáit, a táraság várhatóan a következő napokban teszi közzé, mikortól és mennyit számláz előfizetőinek, ha azok az EU országaiban barangolva telefonálnak vagy fogadnak hívást.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.