Szerző: Ady Krisztián

2007. július 31. 12:52

A Vodafone ügyfelei már holnaptól olcsóbban roamingolhatnak

Megelőzte a versenytársakat a Vodafone: az Európai Unió által hozott új direktíva szerinti legkorábbi időpontban, már holnaptól olcsóbban telefonálhatnak a Vodafone előfizetői külföldön -- ez a T-Mobile-hoz és a Pannonhoz képest szinte pontosan egy hónapos előnyt, és valószínűleg nem kevés megtakarítást jelent a nyár végére.

[HWSW] Megelőzte a versenytársakat a Vodafone: az Európai Unió által hozott új direktíva szerinti legkorábbi időpontban, már holnaptól olcsóbban telefonálhatnak a Vodafone előfizetői külföldön -- ez a T-Mobile-hoz és a Pannonhoz képest szinte pontosan egy hónapos előnyt, és valószínűleg nem kevés megtakarítást jelent a nyár végére.

Automatikusan életbe lép

Az új díjakat mindenkinek automatikusan aktiválják, az előfizetéses ügyfeleket a mai nappal átállították, a feltöltőkártyás ügyfelek aktiválása pedig jelenleg is folyamatban van, illetve a következő napokra is elhúzódhat -- utóbbiaknak utazás előtt érdemes lekérdezni roaming-státuszukat az ügyfélszolgálat elérhetőségein keresztül. A Passport roaming díjcsomag előfizetői kivételt képeznek a Vodafone-nál, számukra nem aktiválják az új díjakat, ezt külön kérniük kell.

A Vodafone szerint ennek oda, hogy a Passport bizonyos esetekben, például hosszabb időtartamú telefonálás esetén olcsóbb hívást tesz lehetővé még az eurotarifánál is. A Passportnál az ügyfeleknek egy magasabb, egyszeri kapcsolási díjat kell fizetniük -- mely az előfizetéses ügyfeleknél tízpercenként számlázódik --, emellett a hazai percdíjakkal hívhatnak telefonszámokat, illetve hívásfogadásnál nincs többlet költség. A Passportban résztvevő országok köre nemrég Horvátország és Törökország partneri hálózataival is kibővült -- utóbbiakra nem is vonatkozik az eurotarifa, hiszen nem tagjai az Uniónak.

Amint az ismert, az Európai Unió a nyár során határozott az Unión belüli roaming-tarifák maximálásáról, a szolgáltatóknak legkésőbb július 30-án -- a Vodafone egy napot késett ezzel -- kell közzétenni a külföldi hívásindításra és hívásfogadásra vonatkozó díjszabásukat. A Pannon és a T-Mobile csak augusztus 29-én teszi elérhetővé az új díjszabást az előfizetői számára, vagyis minden ügyfelük számára akkortól lesz olcsóbb a roaming, mintha az első napon regisztráltak volna.

Forint per perc

További fontos hozadéka az új előírásnak, hogy a szolgáltatóknak kötelessége automatikusan egy ingyenes SMS-ben értesítenie a barangoló ügyfeleket arról, hogy híváskezdeményezéskor és -fogadáskor milyen díjak vonatkoznak rájuk. Az értesítőnek tartalmaznia kell az ügyfél díjcsomagjának megfelelően a látogatott tagállamon belüli, továbbá a hazai hálózata szerinti tagállamba irányuló hívások kezdeményezéséért, valamint a hívásfogadásért kiszabható legmagasabb díjakat.

A Vodafone eurotarifájának árai tökéletesen azonosak a T-Mobile és a Pannon áraival, a kezdeményezett hívások díja bruttó 144 forint, a fogadott hívások díja bruttó 70,80 forint lesz percenként, minden napszakban, időszakban és hálózatban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról