Szerző: Ady Krisztián

2006. március 23. 11:46

Az Apple már gyártót keres az iPod-telefonhoz

[smarthouse.au] A tajvani BenQ illetékesei meglepően pletykásnak bizonyultak: bár azt állították, hogy a BenQ garantáltan nem fog készíteni az Apple-nek telefont, azt is elárulták, hogy az amerikai vállalat hónapok óta kilincsel a tajvani vállalatoknál az iPod Phone gyártásával kapcsolatosan.

[smarthouse.au] A tajvani BenQ illetékesei meglepően pletykásnak bizonyultak: bár azt állították, hogy a BenQ garantáltan nem fog készíteni az Apple-nek telefont, azt is elárulták, hogy az amerikai vállalat hónapok óta kilincsel a tajvani vállalatoknál az "iPod Phone" gyártásával kapcsolatosan.

A BenQ biztosan nem

A telefon-funkcióval is megáldott iPod zenelejátszó az elkotyogott információk szerint akár fél éven belül piacra kerülhet, amennyiben az Apple-nek végre sikerül kiválasztania a megfelelő gyártópartnert. "Biztos, hogy jön az iPod telefon. A BenQ ugyanakkor nem fog ilyet készíteni az Apple számára, hiszen versenyben vagyunk egymással, de a vállalat számos alkatrészbeszállítónkat megkereste már az iPod-telefon alkatrészeinek gyártásával kapcsolatosan" -- közölte a BenQ egyik vezetője.

A J.P. Morgan befektetési bank hongkongi elemzője, Johnny Chan szerint az egyik esélyes az Apple megrendelésére a tajvani Hon Hai Precision (Foxconn) lehet, információi szerint azonban az iPod fejlesztője még nem mindig nem döntötte el, hogy ezt a vállalatot bízza-e meg az iPod-telefon gyártásával. Egy anonimitást kérő tajpeji elemző szerint a Taiwan Green Point Enterprises, mely az iPodok műanyag házát gyártja, szintén egyeztetéseket folytat az Apple-lel a telefon gyártásáról.

Akár fél éven belül megérkezhet

Amennyiben az Apple-nek rövid időn belül sikerül kiválasztania partnerét, az iPod telefon akár már a negyedik negyedévben bemutatkozhat a közönségnek. A Piper Jaffray elemzője, Gene Munster szerint 75 százalék esélye van annak, hogy az iPhone néven is emlegetett telefon-zenelejátszó kombináció egy éven belül piacra kerüljön.

Motorola Rokr
Motorola Rokr, az első, de csúfosan megbukott iTunes-kompatbilis telefon

Az iPod-telefon megjelenése az Apple eddigi partnerére, az első iTunes-ra kihegyezett, de csúfosan megbukott Rokr telefon gyártójára, a Motorolára mérhet csapást. A Motorola a világ harmadik mobiltelefon-gyártója, de a cég profitját már az is negatívan befolyásolhatja, ha az Apple akár csak 1 százaléknyit is kiharap a 900 milliós mobil-piac tortájából.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról