Szerző: Ady Krisztián

2005. október 21. 13:06

Félmillió forintos ösztöndíjjal térhetett haza a LUMIX fotópályázat abszolút győztese

A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága kiállítással egybekötött, nyílt digitális fotópályázatot hirdetett negyedi alkalommal, melyet immár hagyományosan a Panasonic Magyarország Kft. támogatott. Az évente megrendezésre kerülő LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás célkitűzése ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire.

[HWSW] A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága kiállítással egybekötött, nyílt digitális fotópályázatot hirdetett negyedi alkalommal, melyet immár hagyományosan a Panasonic Magyarország Kft. támogatott. Az évente megrendezésre kerülő LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás célkitűzése ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire.

A pályázók ingyenesen regisztrálhattak a Panasonic weboldalán, melyen keresztül összesen 32 képet küldhettek be, kategóriánként maximum 8-at. Sorozat esetében a képek mindegyikét külön képnek számolták. A pályázati fényképeket négy külön kategóriában várták, "Az ember", "Lendületben", "Természet" és "Úton" címmel.

A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből és szakemberekbôl álló zsűri döntött. A zsűri tagjai voltak Keleti Éva fotóművész, Szamódy Zsolt a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke, Szigeti Tamás a Magyar Fotóriporterek Társaságának elnöke, Dékán István a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője, Pólya Zoltán fotóművész és Zsigmond Gábor fotógráfus.

A zsűri által legjobbnak tartott fotók 2005. október 17. és november 13. között megtekinthetők a IV. LUMIX Digitális Fotókiállítás – 2005 keretében, a kiállításnak otthont adó Néprajzi Múzeum középső galériáján (Budapest, Kossuth tér 12.).


A kategóriák győztesei egy-egy Panasonic DMC-FZ20
digitális fényképezőgéppel lettek gazdagabbak

Az abszolút győztes 1 db 500 ezer Ft értékű, szabadon felhasználható ösztöndíjat nyert, míg a témakörönkénti nyertesek 1-1 db Panasonic Lumix DMC-FZ20 digitális fényképezőgépet vihettek haza. A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült, minimum 800 x 600 pixel terjedelmű fényképekkel lehetett részt venni, s csak olyan fotókat lehetett nevezni, amelyek a pályázat benyújtásának időpontját megelőzően más fotóversenyen nem értek el eredményt.

A negyedik LIMUX Fotópályázaton díjakat elnyert képek:


Lumix-díj - Selymes Sebastian: Ugrás


Természet - Mohl József: A lehető legkevesebb


Az ember - Dezső Tamás: Árus az Ecseri piacon


Lendületben - Csapó József: Kontinentális reggeli


Úton - Egyed Ufó Zoltán: Szentegyházai temetés

a címlapról