Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Holnaptól lesz letölthető a Windows XP második szervizcsomagja?

Ady Krisztián, 2004. augusztus 04. 13:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Microsofttól származó információkra hivatkozva az OSSN.net nyilvánosságra hozta a Windows XP operációs rendszer második szervizcsomagjának várható megjelenési dátumait. A weboldal listája szerint a szervizcsomag ma, 4-én kerül RTM, azaz gyártásra kész formába, s holnap, augusztus 5-én már letölthető lesz az MSDN-en és a Microsoft Download Centeren keresztül.

Microsofttól származó információkra hivatkozva az OSSN.net nyilvánosságra hozta a Windows XP operációs rendszer második szervizcsomagjának várható megjelenési dátumait. A weboldal listája szerint a szervizcsomag ma, 4-én kerül RTM, azaz "gyártásra kész" formába, s holnap, augusztus 5-én már letölthető lesz az MSDN-en és a Microsoft Download Centeren keresztül.

Az automatikus frissítéseket biztosító Windows Update weboldalra viszont csak augusztus 25-én kerül fel az SP2. A cég eredeti tervei szerint a frissítésnek júniusban kellett volna elkészülnie, később ezt júliusra módosították, majd augusztusra tolták ki. A Microsoft nem közölte, mi áll a késés hátterében. A céget jól ismerő forrásoktól származó hírek szerint az SP2 inkompatibilis egyes korábbi szoftverekkel, ezért további finomításra szorul.

A Windows XP Service Pack 2 leginkább biztonsággal kapcsolatos javításokat tartalmaz majd. A csomagban várhatóan teljesen új tűzfal lesz megtalálható, jelentősen javítanak a beépített e-mail kliens csatolmányokat kezelő részén és egy biztonsági beállításokat felügyelő asszisztens programot is beépít a Microsoft. Lényeges újdonság még, hogy az Internet Explorer webböngésző képessé válik a felugró ablakok tiltására.