Szerző: Ady Krisztián

2004. augusztus 5. 09:37

Megint csúszik a Windows XP második szervicsomagja?

Miközben más források tegnap már mai megjelenésről híreztek, a C|Net úgy értesült, hogy minőségbeli problémák miatt a Microsoft ismét elhalasztotta a Windows XP második szervicsomagjának bemutatását. A redmondi óriás már eddig is több alkalommal jelentett be halasztást a frissítéssel kapcsolatosan.

Miközben más források tegnap már mai megjelenésről híreztek, a C|Net úgy értesült, hogy "minőségbeli" problémák miatt a Microsoft ismét elhalasztotta a Windows XP második szervicsomagjának bemutatását. A redmondi óriás már eddig is több alkalommal jelentett be halasztást a frissítéssel kapcsolatosan.

A Microsoft eredeti tervei szerint ezen a héten fejezte volna be a Windows XP Service Pack 2 fejlesztését, azonban az utolsó pillanatban mégis úgy döntöttek, hogy további fejlesztések, javítások szükségesek a csomag megjelenése előtt. A második szervizcsomagnak eredetileg júniusban, három hónappal ezelőtt kellett volna megjelennie. Az újabb csúszás a Microsoft szerint már nem lesz jelentős, várhatóan még ebben a hónapban letölthető lesz a frissítés.

A Windows XP Service Pack 2 leginkább biztonsággal kapcsolatos javításokat tartalmaz majd. A csomagban várhatóan teljesen új tűzfal lesz megtalálható, jelentősen javítanak a beépített e-mail kliens csatolmányokat kezelő részén és egy biztonsági beállításokat felügyelő asszisztens programot is beépít a Microsoft. Lényeges újdonság még, hogy az Internet Explorer webböngésző képessé válik a felugró ablakok tiltására.

A késés hátterében feltehetően szoftver-kompatibilitási problémák állhatnak. Az SP2 még a Microsoft saját szoftvereivel is inkompatibilis: a vállalat az elmúlt héten tett közzé figyelmeztetést, hogy a Business Solutions CRM Sales for Outlook 1.2 alkalmazása csak a közzétett patch feltelepítése után működik problémamentesen a Windows XP második szervizcsomagjával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról