biztonság archívum - 2000 július

2000
július

0

QDX: újabb hangszabvány az MP3 leváltására, és még egy kicsit több is annál...

2000. július 31. 00:00

A 3DSoundSurge-n találtam erre a hírre, sajtóközleményre, melyet inkább cikk-ként dolgoztam fel terjedelme miatt. A cikk a QDX hangformátumról szól, mely a QDesign Corp. próbálkozása egy igazán univerzális, kézi eszközökben és interneten is használható formátum megteremtésére. Hogy ez sikerül-e? Idővel kiderül, de addig is elolvashatjátok röviden és tömören miről is lenne szó.

0

Az informatika szerepe a magyar vállalatoknál

2000. július 18. 00:00

A Compaq Computer Magyarország Kft. a Taylor Nelson Sofres Modus Kft-vel együtt közel 200 fős személyes felmérést készített a legnagyobb 500 magyarországi vállalat gazdasági felső- és középvezetői körében. A kutatás egyik fókuszterülete az informatika és az informatikai stratégia vállalaton belüli szerepe, illetve az Internetre való felkészültség volt. Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy a vezetők a korábbiaknál fontosabb területként kezelik az informatikát és gazdaságossági, hatékonysági szempontokat figyelembe véve jövedelmező befektetésnek tartják a korszerű informatikai rendszerek, megoldások kialakítását, fejlesztését.

0

Büntetőjog és az Internet

2000. július 14. 00:00

Ma aki a médiumokból - természetesen az Internetet ez a fogalom itt nem foglalja magába - akar arról tájékozódni, hogy mi is az Internet, egyértelműen azt a képet kapja, hogy az Internet egy perverzek és bűnözők által uralt bűnfészek, ahol semmi mást nem lehet találni, mint fajgyűlöletet, pedofíliát és hackerek tömegeit. Aki öt percnél többet üt már egy, hozzáféréssel rendelkező számítógép előtt, az ezen legfeljebb nevet vagy mérgelődik, de el nem hiszi. Az azonban tény, hogy az Internet sem más, mint a világ többi része, a jogsértés - és ezzel természetesen a büntetőjogszabályok megsértése - itt is jelen van.