Szerző: Vörös Péter

2000. július 4. 08:02

A Sharp meg szeretné tartaná vezető szerepét a japán kéziszámítógép piacon

A Sharp, a világ legnagyobb LCD gyártója, július 14-étől fogja forgalmazni Zaurus nevű kéziszámítógépének új változatát, amelytől azt reméli a cég, hogy meg tudja tartani piacvezető pozícióját. A Sharp már 1993 októbere óta forgalmazza a Zaurus termékcsaládot és ezenkívül kapható még az alacsonyabb árkategóriájú ún. 'Communication Pal' eszköze is, amellyel azért lehetőség van pl. e-mail küldésére és fogadására.

A Palm, a világ legnagyobb kéziszámítógép gyártója áprilisban mutatta be japán nyelvű Palm Pilot modelljét - a Palm egyik legfontosabb problémája az jelenleg, hogy igen kevés japán nyelvű program létezik hozzá. A Sony, a világ második legnagyobb elektronikai cége pedig szeptemberben fogja bemutatni Palm operációs rendszert használó készülékét.

Az IDC Japan piackutató cég szerint a Sharp piaci részaránya a japán kéziszámítógép piacon 37% volt tavaly, ezt követte a Casio Computer Cassiopeia készüléke 23%-kal. A Palm op rendszert használó készülékek arány mindössze 14% volt. (Az IBM Japan tavaly tavasszal kezdte el árulni Palm-alapú kéziszámítógépeit.) Az első félév végével a Zaurus termékcsalád összesített értésesítése kb. 2,2 millió db-ot ért el 1993 októbere óta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról