:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 3. 08:00

A Microsoft szétdarabolása kedvezőtlenül érintheti a Linux-os cégeket?

Legalábbis erre az elsőre hallásra meglepőnek tűnő következtetésre jutott az International Data Corp. (IDC) piackutató cég. Az MS Alkalmazások cég valószínűleg azonnal összehozná Linux-ra az összes népszerű MS programot, amelyeknél messze piacvezető (pl. Word, Excel). Meglehet, hogy a Corel, Applix, Sun, stb. vetélytárs programjai nem bírnák a versenyt az MS Applications-szel. Mi több, az MS Operating Systems esetleg elkészítené a saját Linux verzióját - ami a dolgok jelenlegi állása (ld. az összes fő csatorna és partner az MS kénye kedvére cselekszik, ehhez képest a Red Hat jelenlegi helyzete enyhén szólva is igen gyenge) mellett szinte biztos MS sikert ígérne. Abban egyetértés van a szakértők között, hogy a Linux mielőbbi sikeréhez szükség lenne a Microsoft Office for Linux-ra, hiszen a népszerű alkalmazások hiánya a legfőbb gátja a Linux elterjedésének. Viszont a Microsoft utódvállalatok megjelenése valóban kemény diót jelenthetne az összes Linux-os cégnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.