:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 10. 07:56

Sokmilliós IBM reklámkampány: a szerver háború újabb szakaszához ér

E hét péntekén indítja be az IBM azt az (Ogilvie & Mather Worldwide) reklámkampányt, amelytől a Sun Microsystems Unix szerver piaci pozíciójának gyengülését reméli a Nagy Kék. A reklámkampány többek között a The New York Times-ban és a The Wall Street Journal-ban jelennek majd meg, míg a banner hirdetések egyebek között a Forbes és az EarthWeb Web-helyen fognak megjelenni.

A Unix-os szerver piacon a Sun, az IBM, a Hewlett-Packard és a Compaq Computer szinte fej fej mellett halad. A piac egészét nézve a Sun az összesített piacvezető a Unix-os szerver piacon 2,1 milliárd $-os forgalommal az idei év első negyedévét nézve (ez az összes forgalom 32%-a). A HP a második 1,7 milliárd $-ral (26 %-kal), míg az IBM a harmadik 1,1 milliárd $-ral (17%-kal).

Ezzel szemben a középső árkategóriájú (0,1-1 millió $) gépeknél az IBM 25%-kal piacvezető (ebbe a kategóriába tartozik az igen sikeresnek bizonyuló IBM S80 Condor szerver is), a Sun részaránya ebben a kategóriában "mindössze" 21%. A csúcskategória szegmensben a Sun E10000 Starfire gépe egyre erősödő konkurenciával áll szemben: az IBM S80-asa, a Compaq új, 32-processzoros Wildfire szervere már a piacon van és igen népszerűek, míg a HP Superdome-jának megjelenése hónapokon belül várható. A Sun októberben megjelenő UltraSparc III Cheetah processzoraival felszerelt E10000 Starfire utódgépe jövő januártól kerül a piacra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.