:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 21. 12:27

Microsoft Windows 2000 DataCenter Server Release Candidate

A dolgok jelen állása szerint a végső változat megjelenése szeptember végére várható. A most megjelent Windows 2000 DataCenter Server RC-t a hardver gyártóknak és kiemelt vevőknek küldték el tesztelésre. A Microsoft valaha készített legfejlettebb op rendszere akár négy olyan szerver failover-es fürtözését is lehetővé teszi, amelyekben egyenként akár 32 processzor és 64GB memória lehet.

A termékkel a Microsoft célja természetesen a Unix-os szerver piac (pl. nagy forgalmú e-kereskedelmi helyek, nagy adatbázisokat kezelő rendszerek, stb.).

A májusban megjelent beta 2-es változathoz képest csak hibajavítás történt, a funkciókban nincs változtatás. A beta 2-esnél többek között teljesítmény gondok merültek fel, főként a skálázhatósággal. Természetesen a hardver oldalon is van optimalizálni való a Windows 2000 DataCenter Server kívánt működéséhez: jelenleg a busz sebesség tűnik a legfontosabb szűk keresztmetszetnek.

A Microsoft bejelentése szerint ez lesz az egyetlen "release candidate" kiadás, a tervek szerint ezt már a végleges verzió fogja követni szeptemberben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.