:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. július 8. 14:34

Megjelent a játék, amire 22 évet kellett várni

A Kient még 2002-ben kezdték el fejleszteni, de nem volt egyszerű az út a megjelenésig.

Több mint két évtized után megjelent a Game Boy Advance kézikonzolra szánt Kien című akció-platformer, amin 2002-ben kezdett el dolgozni egy ötfős olasz fejlesztői csapat. Bár a fejlesztéssel már két év alatt sikerült végezni, és addig viszonylag zökkenőmentesen haladt a folyamat, a kiadó az utolsó pillanatban visszavonta a projekt megjelenését költségvetési okokra hivatkozva.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

A fejlesztő Age of Games később sem tudott megegyezni a lehetséges partnerekkel a kiadásról, de a Kient végül mostanra karolta fel a retrójátékokkal foglalkozó InCube8 kiadó, miután a nosztalgia iránti érdeklődés ismét megnövekedett, és nagyobb a kereslet a retrójátékokra.

Fabio Belsanti, az ötfős fejlesztő csapat vezető dizájnere úgy fogalmazott: egy álom vált valóra. Így a Kien 22 évvel elnyerte az eddigi leghosszabb ideig készült játék címet, ezzel megelőzve olyan programokat, mint a Duke Nukem Forever vagy a Metroid Dread. A Kien megvásárolható fizikai formában és digitálisan is 60 dollárért az InCube 8 oldalán keresztül.

01:24
 

Kien - Game Boy Advance trailer 2024

Még több videó

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról