:

Szerző: Koi Tamás

2024. április 15. 14:20

KITT a menőbb vagy a ChatGPT?

Csak idő kérdése volt, hogy valaki egészen új területen tegye próbára a generatív mesterséges intelligenciát. Vajon az igazi KITT idegesítőbb, vagy a ChatGPT-alapú?

1982-ben járunk, amikor a fél világ kíváncsi rá, ahogy az amerikai nyugati part gazfickóit egy fekete Pontiac Trans Am tartja rettegésben, melynek volánja mögött az igazságosztó lovag, Michael Knight (nomen est omen) ül. 

A Pontiac, mely a Knight Industries Two Thousand rövidítése alapján a KITT nevet kapta az alkotóitól, a sorozattörténelem egyik legelső mesterséges intelligenciája egyben, aki a Knight Rider Historians YouTube-csatornának köszönhetően a legendás William Daniels (magyar hangja Versényi László) után most a ChatGPT nyelvén is megszólalhatott.

15:23
 

Having a Talk with a ChatGPT Enabled KITT from Knight Rider! Raspberry Pi Powered Knight Rider!

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A fenti videó alapján aki azt gondolta korábban, hogy KITT-nél idegesítőbb beszélgetőpartner az életben nincs, nos az súlyosan tévedett - kész szerencse, hogy a ChatGPT mögött álló OpenAI alapítója, Sam Altman buja gondolat sem volt még a négy keréken guruló szuperszámítógép első beindításakor, hiszen három évvel a sorozat sugárzása után született csak meg.

Mondjuk szögezzük le, KITT messze túlmutat a mai, chatablakokban kommunikáló rendszereknél, hiszen a Knight 2000 processzornak köszönhetően önálló gondolkodása és cselekedetre is képes, van személyisége, sőt, valahol nagyon mélyen legbelül még humora is.

Via The Verge.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 00:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.