:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 18. 14:10

Adatok szivárogtak ki a Fujitsutól

Biztonsági incidensben érintett a japán technológiai óriás, bár sok részletet még egyelőre nem tudni a támadással kapcsolatban.

Személyes adatokhoz és ügyfelek információihoz is hozzáférhettek a Fujitsu-t támadó hackerek, erősítette meg a technológiai óriáscég. Egy belsős vizsgálat után több szervezeti munkaállomáson is sikerült kártevőket azonosítani, az eszközöket azóta sikeresen leválasztották a hálózatról. Hogy pontosan milyen típusú malware-eket sikerült a dolgozók gépeire juttatni az ismeretlen elkövetőknek, egyelőre nem részletezte a cég, ahogy a támadás részleteit sem hozta nyilvánosságra, a vizsgálatok továbbra is zajlanak.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Fujitsu azt sem pontosította, hogy a személyes adatok milyen jellegűek és kiket érintenek – egyaránt lehet érvényes az alkalmazottakra, vagy az üzleti ügyfelekre, esetleg azokra az állampolgárokra, akiknek a kormánya a vállalat technológiáit használja. A bejelentés időpontjáig nem érkezett még jelentés azzal kapcsolatban, hogy az esetlegesen kiszivárgott személyes- vagy ügyféladatokkal visszaéltek volna.

A japán székhelyű vállalat körülbelül 124 ezer alkalmazottat foglalkoztat, kormányzati és magánszektorban tevékenykedő ügyfeleket egyaránt kiszolgál. Az ellopott információk jellegéből adódóan a támadást bejelentették a japán adatvédelmi hatóságnak, de azt nem tudni, hogy más külföldi kormányt, például az Egyesült Államokat értesítettek volna az esetről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 15:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.