:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. február 28. 12:30

Jól megnyirbálja a Sony a PlayStation részleget

900 főt küld el a cég, miközben több stúdiót is bezár.

Lassan tényleg minden hétre jut egy ilyen hír: a Sony Interactive Entertainment is azon techóriások sorát bővíti, akik erősebbet húznak a nadrágszíjon. A cég kedden jelentette be hogy a PlayStation részlegből mintegy 900 alkalmazottat, azaz a globális munkaerő-állománya 8 százalékát fogja elbocsátani.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Sony  több hónapon át tartó vezetői megbeszélések után jutott arra, hogy változtatásokat kell végrehajtania az üzletág és a vállalat fejlesztése érdekében – írta Jim Ryan, az egység elnök-vezérigazgatója az alkalmazottaknak írt e-mailben. Az elbocsátások valamennyi régióban érinteni fogják az alkalmazottakat. Emellett a PlayStation londoni stúdiója már biztos, hogy teljes egészében bezár, és erre a sorsra jutnak más, egyelőre meg nem nevezett stúdiók is.

A japán játékóriás február 14-én csökkentette a PlayStation 5 konzol eladási számaira vonatkozó előrejelzéseit, miután úgy ítélte, hogy csökkent a hardver iránti érdeklődés. A Sony a márciussal záruló pénzügyi évben már csak 21 millió darab PlayStation 5 eladására számít a korábbi 25 milliós előrejelzéséhez képest.

Januárban a Microsoft jelentette be az Activision Blizzard felvásárlása után, hogy elbocsát 1900 munkavállalót, jórészt a frissen megszerzett csapatból. A leépítés a Microsoft Gaming divíziójának mintegy 22 ezer munkavállalójából 8 százaléknyi kollektívát érint, illetve az Activision Blizzard mellett kisebb mértékben az Xbox és ZeniMax részleghez tartozó humánerőforrásra is kiterjed. A hónap elején a Cisco és a DocuSign jelentette be, hogy a szerkezetátalakítási tervek részeként csökkenti az állományt.

Via CNBC.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 15:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.