:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. november 22. 14:31

Ismét törvényt sérthetett az Apple a szakszervezet-ellenes módszereivel

Az elégedetlenkedőknek nem jártak a juttatások, amik a többieknek igen - szól a vád.

A munkajogi törvények betartatásáért felelős Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Tanácsa (NLRB) szerint az Apple munkaügyi törvényt sértett azzal, hogy megtagadta a szakszervezeti dolgozóktól a juttatásokat, melyek a többi alkalmazottat illetik. Mindez azután, hogy a testület júniusban arra a következtetésre jutott, hogy a cupertinói óriás szakszervezet-ellenes magatartást tanúsított a World Trade Center üzletében azzal, hogy korlátozta a dolgozók hozzáférésüket a szakszervezeti szórólapokhoz, és arra kötelezte őket, hogy hallgassák meg a szakszervezet-ellenes beszédeket

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új panasz kifejezetten a marylandi Towson üzletet érinti, ahol a szakszervezetben aktív munkatársak szerint az Apple folyamatosan harcol velük (ez volt az első olyan üzlet, amelynek szakszervezeti státuszát az Apple hivatalosan is elismerte). Az NLRB egyik regionális igazgatója novemberben nyújtotta be a keresetet, mely szerint az Apple tavaly októberben egy sor új juttatást jelentett be az üzlet alkalmazottai számára, de a csomag átadását megtagadta a szakszervezeti dolgozóktól.

Az állítólagos kivételezést követően érkezett a panasz a tanácshoz arról, hogy a munkáltató a juttatásokat annak érdekében kezelte a fent említett módon, hogy eltántorítsa alkalmazottait a szakszervezethez való csatlakozástól, tehát aktívan akadályotta az erőfeszítéseket.

Az Apple egyelőre nem kommentálta a hírt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 14:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.