:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. november 3. 14:34

Már a dolgozóitól is sajnálja a Microsoft az Xbox Game Pass-t

Jövő évtől kezdve fontos dolgozói juttatást von meg a redmondi cég, aminek a dolgozók nem annyira örülnek.

A Microsoft 238 ezer alkalmazottjának egy része búcsút inthet az eddigi ingyenes Xbox Game Pass Ultimate jogosultságának, aminek érthető mód sok érintett nem örül. A The Verge-nek nyilatkozó névtelen belsős források elmondása szerint a cég a héten küldött értesítést arról, hogy több állandó alkalmazott Xbox Game Pass Ultimate juttatását megszünteti. Az Xbox divízióban dolgozók továbbra is élvezhetik az előnyt, de akik nem a játékos részleg alkalmazottai, jövőre már nem játszhatnak ingyen, helyette kedvezményes áron vásárolhatnak éves előfizetést a céges belső rendszeren keresztül, ahol többen is felháborodtan kritizálták a cégnek spúrnak tűnő lépését.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A Microsoft munkavállalói juttatásának megszüntetése hónapokkal azután történik, hogy a redmondiak nyáron megemelték  mind az Xbox Series X konzol, mind pedig az Xbox Game Pass előfizetéses szolgáltatás árát. A Microsoft az előfizetés 2017-es elindítása óta nem változtatott Xbox Game Pass árain, ezért érte meglepetésként a játékosokat a döntés, ami annak fényében mégsem annyira meglepő, hogy az elmúlt években más szórakoztatóipari szolgáltatások előfizetései is drágultak: a Netflix tavaly ismét emelte az árakat az elmúlt években tapasztalt fokozatos emeléseket követően, a Disney Plus és a Hulu szintén tavaly emelt, ahogy az Apple Music és a Spotify egyaránt drágult a legtöbb piacon - láthatóan már a Microsoft sem tudta elkerülni, hogy lépéseket tegyen ebbe az irányba. 

Az Xbox Game Pass Ultimate csomagért Magyarországon egy ideje már a korábbi havi 4190 forint helyett 4790 forintot kell fizetni, az alap Xbox Game Pass for Console csomagért pedig a havi 3000 forint helyett 3190 forintot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 06:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.