:

Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 26. 10:37

Saját hangjukat kapják szinkronhangként a Spotify podcasterei

Új, pár évvel ezelőtt még teljesen sci-fi -nek tűnő eszközt ad a podcastek készítői kezébe a Spotify annak érdekében, hogy a tartalomelőállítók újabb hallgatókhoz juthassanak el.

A világ leghalgatottabb podcastjei túlnyomó részt angol nyelvűek, a műsorok szinkronizálása pedig a műfaj személyességéből, illetve a magas költségekből adódóan eddig nemigen merült fel komolyabban senkiben. A mesterséges intelligencia azonban a podcastek szinkronizálását is örökre megváltoztathatja a jövőben, ami utat nyithat az előadóknak több (száz)millió potenciális új hallgató felé.

A világ egyik legnagyobb podcast-platformjának számító Spotify a fenti cél érdekében a héten új pilotba kezdett, mely a mesterséges intelligenciát hívja segítségül az adások szinkronizálásához, részben az OpenAI szintén a hét elején bejelentett hanggenerátor megoldását felhasználva.

A módszerrel a cég szándékai szerint a podcastek szinkronizálása a résztvevők, előadók saját hangján zajlik majd,

amit nagyjából úgy érdemes elképzelni, mintha Bruce Willis nem Dörner György hangján szólalja meg magyarul a Die Hard filmekben, hanem a saját hangján.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A mesterséges intelligencia által támogatott podcast-szinkron egyelőre azért még nem tart ott, hogy minden podcastet oda-vissza lehessen szinkronizálni, hiszen a Spotify jelenleg csak néhány ismert angol podcasterrel (Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons, Steve Bartlett) dolgozik együtt, akiknek az adásait eddig kizárólag spanyol nyelvre szinkronizálták (rövidesen elkészülnek a francia és német szinkronok is).

Az MI által fordított és szinkronizált epizódok itt hallgathatók meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 02:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.