:

Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 8. 09:39

Azt is megméri az NMHH, ami még nem is létezik

A hírközlésszabályozó szerv munkája távolról sem csak unalmas aktatologatásból áll, amit jól személtet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság most átadott új mérőkomplexuma is.

Mérnökök idestova ötvenéves álma valósulhatott meg tegnap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) újonnan épült hírközléstechnikai mérőkomplexumának átadásával, mely a hatóság elnöke szerint egyebek mellett jövőbeni tudományos és technológiai projekteknek lehet majd helyszíne, erősítheti a magyar szakhatóság nemzetközi kapcsolatait, valamint 

hozzájárulhat a hatóság megbecsültségének további növeléséhez is.

narnia_1

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Koltay András az épület átadási ünnepségén tartott megnyitóbeszédében kiemelte, a mérőkomplexum létrehozását részben a naponta megjelenő új technológiák és szolgáltatások megjelenése is indokolta, így a most megnyitott laboratóriumokban értelemszerűen olyan eszközöket, berendezéseket is tesztelhetnek majd, melyek ma még nem is léteznek.

Az épületkomplexum tervezése még 2016-ban kezdődött, a 2020-as alapkőletétel után a létesítmény 2022-ben lett szerkezetkész - a beruházás megvalósulását több nem várt esemény, így a koronavírus-járvány, az orosz-ukrán háború, illetve az ellátási láncok összeomlása is késleltette (az átadás-átvételt eredetileg 2021 elejére tervezték).

Az új épületben a TEMPEST-mérőképességes mérőlabor mellett egyebek mellett egy TIER3 besorolású adatközpont is található.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 30. 02:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.