Szerző: Koi Tamás

2023. szeptember 8. 09:39

Azt is megméri az NMHH, ami még nem is létezik

A hírközlésszabályozó szerv munkája távolról sem csak unalmas aktatologatásból áll, amit jól személtet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság most átadott új mérőkomplexuma is.

Mérnökök idestova ötvenéves álma valósulhatott meg tegnap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) újonnan épült hírközléstechnikai mérőkomplexumának átadásával, mely a hatóság elnöke szerint egyebek mellett jövőbeni tudományos és technológiai projekteknek lehet majd helyszíne, erősítheti a magyar szakhatóság nemzetközi kapcsolatait, valamint 

hozzájárulhat a hatóság megbecsültségének további növeléséhez is.

narnia_1

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Koltay András az épület átadási ünnepségén tartott megnyitóbeszédében kiemelte, a mérőkomplexum létrehozását részben a naponta megjelenő új technológiák és szolgáltatások megjelenése is indokolta, így a most megnyitott laboratóriumokban értelemszerűen olyan eszközöket, berendezéseket is tesztelhetnek majd, melyek ma még nem is léteznek.

Az épületkomplexum tervezése még 2016-ban kezdődött, a 2020-as alapkőletétel után a létesítmény 2022-ben lett szerkezetkész - a beruházás megvalósulását több nem várt esemény, így a koronavírus-járvány, az orosz-ukrán háború, illetve az ellátási láncok összeomlása is késleltette (az átadás-átvételt eredetileg 2021 elejére tervezték).

Az új épületben a TEMPEST-mérőképességes mérőlabor mellett egyebek mellett egy TIER3 besorolású adatközpont is található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról