Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. augusztus 23. 14:40

Már Python-t is lehet használni az Excelben

Támogatást kapnak a Python-szkriptek, de egyelőre nem mindenki használhatja őket.

Támogatást kap a Python programozási nyelv az Excel táblázatkezelőben, a funkció előzetes állapotban már nyilvánosan is kipróbálható – jelentette be a Microsoft. Az adattudósok, vagy a statisztikai feladatokat végző szakemberek így már az Excelben is használhatnak Pythonban írt képleteket és függvényeket a különféle számítási feladatokhoz, az adatok kezeléséhez és elemzéséhez.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Python-kódokat ugyanúgy az egyes cellákba kell írni, mint a hagyományos képleteket, de az új =PY ( ) függvény segítségével, a makrókhoz és más Excel-műveletekhez hasonlóan rögtön lefutnak. Az összetett műveletek megvalósítását az Anaconda kódtár segíti. A kódok a Microsoft felhőkonténerében futnak le, így a funkció egyelőre a Microsoft 365 Insider program részvevői, illetve  az Excel for Windows béta-felhasználói számára érhető el.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.