Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 16. 13:25

Nem készít új játékokat a Microsoft az Xbox One-ra

De azért nem kell dobni a konzolt, a Series X/S játékok felhőn keresztül például játszhatók lesznek.

Lassan búcsúzni kell a tíz évvel ezelőtt megjelent Xbox One-tól, legalábbis a fejlesztők így tesznek: az Xbox Game Studios feje, Matt Booty nemrég az Xbox Games Showcase eseményen megerősítette, hogy házon belül a jövőben nem fejlesztenek új játékokat a 8. generációs gépre, már csak az Xbox Series X/S-re (illetve természetesen PC-re) készülnek új programok.

A vállalat továbbra is támogatja az olyan korábbi generációs játékokat, mint a Minecraft és a Halo Infinite, de az Xbox Game Studios csapatai nem dolgoznak új címeken a régebbi konzolhoz. A generációváltás óta lassan három év telt el, és sokak szerint az előző generációs konzolok csak hátráltatják a technológiai előrelépést a játékokban, és a fejlesztőknek sincs egyszerű dolguk. 

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a One teljesen használhatatlanná válna, hiszen az  Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel a redmondiak felhőszolgáltatásán keresztül számos Series X/S játék lesz streamelhető Xbox One modelleken is, például a Starfield vagy a Forza Motorsport.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

9

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.