Szerző: Koi Tamás

2023. június 13. 13:19

Érkezik a fájlmegosztás a Windows 11 androidos környezetébe

Fokozatosan fejleszti a Microsoft a Windows 11 egyik legfigyelemreméltóbb funkcióját, az operációs rendszer alatt működő android-alrendszert.

Régóta várt funkcióval gazdagodhat hamarosan a Windows 11 operációs rendszer androidos környezete: a Windows Subsystem for Android legfrissebb, egyelőre csak tesztelőknek elérhető verziójában megjelent a platformok közti fájlmegosztás lehetősége.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az operációs rendszer integrált androidos környezete, a Windows Subsystem for Android így mostantól lehetővé teszi, hogy az androidos appok a számítógép windowsos felhasználói profil mappáit is elérhessék, így például bármilyen androidos közösségimédia-applikációval feltölthető a megszokott "Dokumentumok" vagy "Képek" mappában tárolt állományok. A fájlok megosztása drag and drop illetve copy-paste műveletekkel egyaránt támogatott. 

A rendszer - legalábbis a tesztverzióban - bizonyos korlátozások mellett működik, elsősorban a fokozott adatbiztonság érdekében. Így például a mappák megosztása ugyan alapértelmezetten támogatott, a bennük lévő fájlokat csak a megfelelő engedélyek alapján láthatják és szerkeszthetik az androidos alkalmazások, emellett bizonyos típusú fájlokat (például a futtatható .exe állományokat) nem lehet megosztani.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.