Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 31. 09:48

Androidon is elérhető az Apple klasszikus zenei appja

A konkurens platformon is használhatóvá vált az Apple márciusban kiadott, kifejezetten komoly zenékhez dedikált zeneszolgáltatása.

Már androidos eszközökre, a Google Play áruházon keresztül is beszerezhető az Apple Music Classical, ami megjelenése utáni két hónapban csak a cupertinói cég platformján volt elérhető. A szolgáltatás Apple Music vagy Apple One előfizetéssel használható. Érdekesség, hogy az androidos verzió kiadása megelőzi az iPad-re és Mac-re optimalizált alkalmazás kiadását, amiknek a megjelenése szintén a közeljövőben várható.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Music Classical a holland Primephonic klasszikus zenei szolgáltatás alapjaira és kezelőfelületére épít, amit a vállalat több mint egy éve vásárolt fel. A bekebelezéskor az Apple nyilatkozataiban már utalt rá, hogy az üzletnek köszönhetően az Apple Music kifejezetten klasszikus zenét kedvelő előfizetői a jövőben jobb zenei élményekre számíthatnak.

Az Apple Music Classical katalógusa több mint ötmillió zeneszámot kínál, a mindenki által ismert klasszikusoktól kezdve a modern klasszikusokig bezárólag. A vájtfülű hallgatóknak jó hír, hogy a zeneművek jelentős része 192 kHz / 24 bit veszteségmentes formátumban streamelhető, illetve több ezer felvétel az Apple saját térhatású rendszerében is leképezhetővé válik.

A cupertinói cég korábban részletezte bővebben azt is, miért adta a fejét dedikált app készítésére: fő indokként a klasszikus zene összetett metaadatainak támogatását emeli ki, az appot kimondottan a klasszikus zene összetettebb adatstruktúrájához tervezték, könnyebben kereshető és hozzáférhető a műfajjal ismerkedők és a profik számára is az átlagos streaming szolgáltatásoknál.

A műfaj darabjainak címei jellemzően hosszabbak és részletesebbek, és egy műhöz akár több előadó tartozhat, vagy egyes műveket az idők során többen is rögzítettek, főleg a legismertebb szonátákat. Arról nem beszélve, hogy hallgatói szemszögből sokkal könnyebbé válik egyes ópuszokra, variációkra, témákra rákeresni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról