:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 27. 14:14

Cégen belül is kételkednek az Apple headset sikerében

Több szakember szerint sem áll teljesen készen az eszköz a piaci bevezetésre, belsős elmondások alapján egyesek a projektet is elhagyták.

Iparági híresztelések nyomán egy ideje úgy sejteni, hogy az Apple régóta pletykált kevertvalóság-headsete a cég éves fejlesztői konferenciáján, a WWDC-n fog bemutatkozni, amit jellemzően júniusban tartanak meg. A közelgő bemutató ténye azonban aggodalmat kelt a cégen belül, a The New York Times friss jelentése szerint a termékkel kapcsolatban szkeptikus szakemberek közül többen már kiléptek a projektből, de a megmaradt csapat egy része is szkeptikus a várhatóan 3000 dolláros (több mint nettó egymillió forint) eszköz sikerét illetően.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cikk szerint az Apple nemrég a Steve Jobs Theatre-ben top száz vezetőjének demózta az eszközt, de nem aratott maradéktalan sikert. A kritikák szerint az MR-headset mögött nem áll olyan erős vízió, mint a korábbi sikertermékek, így az iPod vagy az iPhone széria előtt, ráadásul korábbi pletykák azt is említették, hogy egyelőre továbbra is sok a megoldandó szoftveres probléma. A jelentés megjegyzi, hogy a terméktervező csapat kulcsfontosságú vezetőinek távozása, köztük Jony Ive 2019-ben és utódja, Evans Hankey tovább növelte a termék körüli bizonytalanságot, mivel Ive távozása óta az Apple nem nevezett ki új ipari formatervezési vezetőt, így Mike Rockwell mérnökre bízta a fejlesztést.

Az alkalmazottak és az Apple vezetőségének kétkedő hangjai ellenére a források szerint a júniusi bevezetés továbbra is tervben van, zajlik a gyártás. Bár a célcsoportot eleinte a fejlesztők jelenthetik a magas ár miatt is, Mark Gurman szerint a cég jövőre jelentkezhet a headset egy megfizethetőbb, olcsóbb változatával is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 10:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.