Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 27. 14:14

Cégen belül is kételkednek az Apple headset sikerében

Több szakember szerint sem áll teljesen készen az eszköz a piaci bevezetésre, belsős elmondások alapján egyesek a projektet is elhagyták.

Iparági híresztelések nyomán egy ideje úgy sejteni, hogy az Apple régóta pletykált kevertvalóság-headsete a cég éves fejlesztői konferenciáján, a WWDC-n fog bemutatkozni, amit jellemzően júniusban tartanak meg. A közelgő bemutató ténye azonban aggodalmat kelt a cégen belül, a The New York Times friss jelentése szerint a termékkel kapcsolatban szkeptikus szakemberek közül többen már kiléptek a projektből, de a megmaradt csapat egy része is szkeptikus a várhatóan 3000 dolláros (több mint nettó egymillió forint) eszköz sikerét illetően.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A cikk szerint az Apple nemrég a Steve Jobs Theatre-ben top száz vezetőjének demózta az eszközt, de nem aratott maradéktalan sikert. A kritikák szerint az MR-headset mögött nem áll olyan erős vízió, mint a korábbi sikertermékek, így az iPod vagy az iPhone széria előtt, ráadásul korábbi pletykák azt is említették, hogy egyelőre továbbra is sok a megoldandó szoftveres probléma. A jelentés megjegyzi, hogy a terméktervező csapat kulcsfontosságú vezetőinek távozása, köztük Jony Ive 2019-ben és utódja, Evans Hankey tovább növelte a termék körüli bizonytalanságot, mivel Ive távozása óta az Apple nem nevezett ki új ipari formatervezési vezetőt, így Mike Rockwell mérnökre bízta a fejlesztést.

Az alkalmazottak és az Apple vezetőségének kétkedő hangjai ellenére a források szerint a júniusi bevezetés továbbra is tervben van, zajlik a gyártás. Bár a célcsoportot eleinte a fejlesztők jelenthetik a magas ár miatt is, Mark Gurman szerint a cég jövőre jelentkezhet a headset egy megfizethetőbb, olcsóbb változatával is.

a címlapról