Szerző: Koi Tamás

2023. február 6. 11:01

Végre egy komoly statisztika arról, hányan viszik magukkal a mobilt a wc-re

Nem lehet mondani, hogy nem végzett grandiózus kutatást tavaly év végén a Kantar-Hoffmann a hazai internethasználati szokásokról, hiszen az eleve óriási, 15 ezer fős mintától aztán tényleg mindent megkérdeztek - többek között azt is, hogy hol internetezik.

Az internethasználati szokások elemezgetése és kutatása a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egyik kedvenc időtöltése a piacszabályozás és az olyan, alapvetően meglehetősen nehezen PR-esíthető folyamatok mellett, mint mondjuk egy ötéves spektrumstratégia kialakítása. A hatóság számára tavaly év végén a Kantar-Hoffmann végzett grandiózus, 15000 fős mintán végzett kutatást, amiből aztán tényleg minden kiderül a hazai internetezőkről.

nmhh_mobilhasznalat_22_fall
forrás: NMHH

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Így többek között persze az is, hogy ha már eljutott valaki oda, hogy mobillal internetezik (ezzel egyébként a teljes minta 71%-a volt így), akkor mindezt hol teszi:

A sort a három örök mobilbogarászó közeg vezeti, azaz a tömegközlekedés, a tévézés és a sorban állás, de kiderül egyebek mellett az is, hogy a magyarok kb. 45%-a rendszeresen magával viszi a mobilját a wc-re is, de tízből kb. egy felhasználó a színházban vagy a templomban is kísértésbe esik, 8% pedig még akkor is mobilozik, ha kísértésbe ejtette valaki, amit bizonyos intim tettek követtek.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról