Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. december 15. 14:37

Áttekinthetőbbé válnak a kódrészletek a Google Docs-ban

A Workspace-felhasználók egy része új funkcióval teheti áttekinthetőbbé a megosztott kódrészleteket.

Már kódblokkok is beszúrhatók lesznek a Google Docs szerkesztőjében, ami elsősorban a fejlesztők számára kedvez. Az újítás az Insert menü pont alatt elérhető Building Blocks alá került, és egyelőre öt nyelvi lehetőség választható hozzá: a C/C++, a Java, a JavaScript, a Python és az Unset.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A szerkesztett dokumentumban a kódrészletek világosszürke háttérkiemeléssel jelennek meg, és a Google leírása szerint azért hasznos, mert míg korábban a dokumentum szerkesztőinek egy kódrészlet bemásolásakor manuálisan kellett formázniuk a szintaxist és a kiemeléseket, addig ezzel az opcióval automatikusan olvashatóbbá válnak a sorok.

A funkció a következő hetekben válik elérhetővé, de személyes Google-fiókokhoz nem érkezik meg, csak a Google Workspace Business Standard, a Business Plus, az Enterprise Standard, az Enterprise Plus, az Education Standard, az Education Plus felhasználókhoz.

vodeblocks

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról