Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 25. 14:04

2027 után jöhet a PlayStation 6

A brit versenyhatóságnak benyújtott dokumentum árulkodik a valószínűsíthető dátumról.

A Microsoft-Activision felvásárlást határozottan ellenző Sony korábban sokat sejtető részleteket tartalmazó dokumentumot nyújtott be a brit versenyhatóságnak az üggyel kapcsolatos vizsgálódáshoz. A vita leginkább az Activision stúdió tulajdonában lévő, legnépesebb játékostáborral rendelkező Call of Duty franchise sorsa, illetve annak potenciális piactorzító hatása körül zajlik immár hónapok óta, ugyanakkor a Microsoft részéről egyre érezhetőbb feszültség mellett.

A Sony szerint az akvizíciót követően csak idő kérdése lenne, és a Microsoft a CoD játékokat kivonná a PlayStation platform alól, ami amellett, hogy a platform meglévő játékosbázisa számára jelentős hátrányt jelentene, potenciális piactorzító hatást is kiválthatna. 

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A dokumentumban a Sony azon rugózik, hogy a Call of Duty játéksorozathoz való hozzáférését 2027-ben fogja elveszíteni, a dátummal kapcsolatban pedig említést tesz „újgenerációs játékkonzolja” megjelenéséről is, ami Piers Harding-Rolls iparági elemző szerint azt sugallja, hogy 2027-ben, vagy 2028-ban kerülhet piacra a PlayStation 6. Ennek azért is van rációja, mert a PlayStation 4 2013 októberében jelent meg, pontosan hét évvel a PlayStation 5 előtt, szintén hét év után leváltva a PlayStation 3-at, tehát a hét évre kalibrált életciklus nem új a gyártónál.

A Sony a versenyhatóság felé jelezte azon aggodalmát is, hogy a CoD-franchise-tól való elesés rendkívül érzékenyen érintheti a fogyasztók vásárlási hajlandóságát az új eszközzel kapcsolatban, az új konzol kevésbé lenne versenyképesebb a piacon.

A New York Times pár napja közölt cikke szerint azonban a redmondiak ígéretet tettek a Sony számára, hogy a széria az elkövetkezendő 10 évben elérhető lenne PlayStation konzolokon is, nem válik Xbox-exkluzívvá, ám a japánok inkább továbbra is amellett állnak, hogy az ügylet ne valósuljon meg.

Via Eurogamer.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.