Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 30. 13:50

NFT-ket is lehet mutogatni a Facebookon és az Instagramon

A Meta két közösségi platformján is lehet parádézni a digitális javakkal, természetesen egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Míg a Twitter és a Reddit főleg az NFT-alapú avatárok bevezetésére fókuszál, közben a Meta bejelentette, hogy a felhasználók mostantól már a Facebookon és az Instagramon is megoszthatják, hogy milyen NFT-ket birtokolnak, miután hozzárendelték fiókjukhoz saját digitális tárcájukat. Lehetőség lesz használni a Rainbow, a MetaMask, a Trust Wallet, a Coinbase Wallett és a Dapper Wallet tárcaszolgáltatásokat is a digitális gyűjtemények megosztásához, amik ugyanolyan bejegyzések lesznek a hírfolyamban, mint a hagyományos posztok, videók.

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A közösségi óriás május óta kísérletezik mindkét platformon azzal, mit kezdjen az NFT-kel, az elmúlt hónapok során sikerült elérni többek közt, hogy korlátozott számú országban támogatottak legyenek a tokenek az Instagramon. Az NFT-k Instagramon és Facebookon való keresztbeküldésének lehetősége azonban természetesen szűk felhasználói bázist érint egyelőre, csak amerikaiak körében tesztelik a fejlesztést.

A különféle digitális gyűjtemények bemutatására vonatkozó támogatás kiterjesztése mellett a cég jövőbeni tervei közt szerepel az egyedi animációk bevezetése az NFT-kel kapcsolatos bejegyzésekhez, illetve hogy Instagram Story formájában is posztolhatók legyenek. Májusban az Instagram vezetője, Adam Mosseri arról is beszélt, hogy a vállalat a digitális gyűjteményértékesítési lehetőségeket vizsgálja, hogy az alkotók újabb pénzkereseti lehetőséghez jussanak. A vállalat kifejezte azon szándékát is, hogy egy digitális művészeti piacot építsen fel, amely a metaverzumban található tárgyakhoz kapcsolódó vásárlások lebonyolítására lenne alkalmas.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról