:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 12. 13:28

A keresőből engedne játékokat indítani a Google

A Google Stadia mellett az Amazon Luna, a Microsoft Xbox Cloud Gaming és az Nvidia GeForce Now szolgáltatásokkal is működhet majd a keresőcég újítása.

Új fejlesztést kezdett tesztelni a Google, amivel közvetlenül a keresőből lehetne elindítani azokat a felhős játékprogramokat, amelyekre előtte kulcsszavakkal rákerestek a felhasználók. A találatok listáján szereplő játékok mellett egy Play gomb tűnhet fel, amire kattintva a program elindulna a böngészőből.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az újítást kiszúró Nerf Report szerint a funkció nem korlátozódik a Google felhőalapú Stadia szolgáltatására, hanem működhet majd az Amazon Lunával, az Xbox Cloud Gaminggel és az Nvidia GeForce Now-val is. Természetesen pár lépést továbbra sem lehet kiküszöbölni, szükséges például a szolgáltatásokban regisztrált fiókokba való bejelentkezés, és egyelőre nem is működik minden játékkal, sőt csak szűkebb tesztelői kör előtt jelenik meg az opció.

Hogy a Google mikor vezeti be élesben a funkciót, arról még nincsenek információk, úgy tűnik, hogy egyelőre egy A/B tesztről lehet szó.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 08:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.