Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 9. 10:29

Ismét mutathatja az aksi töltöttségét az iOS 16

Régóta hiányolt funkció bukkant fel újra az iOS 16 ötödik bétájában, de a korai visszajelzések szerint nem túl mutatós a választott megoldás.

Az akkumulátor töltöttségét százalékban mutató indikátor ismét láthatóvá vált a kijelző tetején található állapotsávban, miután 2017-ben az iPhone X megjelenésével kiszorult a látótérből a notch miatt - szúrta ki a The Verge. Az Apple akkor úgy döntött, elrejti az információt, ami utána az értesítések lehúzásával lett előhívható.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az iOS 16 legújabb bétájában az akkumulátor töltöttségét egy szám mutatja az akkumulátor ikonon belül, így elég hely marad a cellajel információk és a wifi állapotának kijelzésére is, méghozzá úgy, hogy az előhíváshoz nem kell lefelé sem suhintani a képernyőn. Ez egy újfajta megközelítés ahhoz képest, hogy anno az ikon mellett kapott helyet elkülönítve az érték, és a The Verge szerint az új megközelítés egyrészt nem túl mutatós, másrészt nehézkesen is olvasható.

Az eddigi pletykák szerint a cupertinói cég következő csúcsmodelljén always-on display is lesz, ami könnyen azt jelentheti, hogy a telefon töltöttségéről akár érintés nélkül, egy szempillantással is információt szerezhetnek majd a felhasználók. Az Apple szóvivője egyelőre nem kommentálta az értesülést. A frissítés jelenleg csak a fejlesztői és a nyilvános bétában érhető el, az új iOS stabil kiadása pedig a hagyományok szerint jó eséllyel ősszel válik letölthetővé szeptemberben, a legújabb iPhone-ok bejelentése után.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról