:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 9. 10:29

Ismét mutathatja az aksi töltöttségét az iOS 16

Régóta hiányolt funkció bukkant fel újra az iOS 16 ötödik bétájában, de a korai visszajelzések szerint nem túl mutatós a választott megoldás.

Az akkumulátor töltöttségét százalékban mutató indikátor ismét láthatóvá vált a kijelző tetején található állapotsávban, miután 2017-ben az iPhone X megjelenésével kiszorult a látótérből a notch miatt - szúrta ki a The Verge. Az Apple akkor úgy döntött, elrejti az információt, ami utána az értesítések lehúzásával lett előhívható.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az iOS 16 legújabb bétájában az akkumulátor töltöttségét egy szám mutatja az akkumulátor ikonon belül, így elég hely marad a cellajel információk és a wifi állapotának kijelzésére is, méghozzá úgy, hogy az előhíváshoz nem kell lefelé sem suhintani a képernyőn. Ez egy újfajta megközelítés ahhoz képest, hogy anno az ikon mellett kapott helyet elkülönítve az érték, és a The Verge szerint az új megközelítés egyrészt nem túl mutatós, másrészt nehézkesen is olvasható.

Az eddigi pletykák szerint a cupertinói cég következő csúcsmodelljén always-on display is lesz, ami könnyen azt jelentheti, hogy a telefon töltöttségéről akár érintés nélkül, egy szempillantással is információt szerezhetnek majd a felhasználók. Az Apple szóvivője egyelőre nem kommentálta az értesülést. A frissítés jelenleg csak a fejlesztői és a nyilvános bétában érhető el, az új iOS stabil kiadása pedig a hagyományok szerint jó eséllyel ősszel válik letölthetővé szeptemberben, a legújabb iPhone-ok bejelentése után.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 19:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.