Szerző: Koi Tamás

2022. június 27. 12:30

Augusztusban és szeptemberben szűnnek meg a Digi csatornák a Digi kínálatában

A múlt héten felreppent pletykák igaznak bizonyultak, a tulajdonos 4iG ma hivatalosan is megerősítette, hogy a nyáron megszűnik a Digi magyarországi tévés kínálatában a saját gyártású csatornák terjesztése.

Ha nem is olyan gyorsan, ahogy az a múlt heti pletykákban még szerepelt, de mindenesetre most már hivatalos, hogy kikerül a 4iG Nyrt. tulajdonában lévő Digi Távközlési Kft. televíziós műsorkínálatából az összes Digi tematikus csatorna, illetve néhány egyéb műsortartalom. Az első körös változások a sportadókat érintik, de megy a kínálatból a teljes saját gyártású természet- és ismeretterjesztő kínálat.

A témában kiadott közlemény szerint a Digi és az Invitel augusztus 5-től felveszi kínálatába a népszerű ARENA4 és az újonnan induló MATCH4 sportcsatornákat, ezzel párhuzamosan a saját gyártású és a cég szerint évek óta veszteségesen működő Digi Sport három adója beszűnteti adását. A népszerű utánpótlás magazint, a Nap Hősét, a Magyarországon elsők között a DIGI és Invitel előfizetőinek elérhető MATCH4 sugározza majd.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Az ARENA4 és a MATCH4 mellett megjelenik hamarosan a DIGI kínálatában az ARENA4+, Magyarország első sport-streaming szolgáltatása, melyen az élő közvetítések mellett olyan különlegességekkel is találkozhatnak az előfizetők, mint az élő statisztikai adatokkal kiegészített Bundesliga-mérkőzések, a több, választható kameraállásból követhető MotoGP időmérők- és futamok, valamint a RedZone, a profi amerikai futball liga, az NFL, körkapcsolásos élő közvetítése.

Szeptember 1-től a minőségi otthoni mozizás élményét nyújtó FilmBox csatornát elindítja a digitális csomagban, valamint a FilmBox Extra HD csatornát nézhetik a FilmNow csatorna helyett az előfizetők. Emellett új csomagajánlat részeként, FilmBox Pak néven szintén szeptember 1-től, a FilmBox Premium, FilmBox Stars, FilmBox Extra HD és Filmbox Family csatornák is a DIGI, illetve az Invitel előfizetőinek képernyőjére kerülnek.

A 12 lineáris csatorna és több mint 800 film és sorozat on demand hozzáférését biztosító Filmbox+ alkalmazás használatát is tartalmazza majd a DIGI előfizetőinek szóló csomagajánlat. Az új filmes csatornák indulásával egyidőben megszűnik a FilmNow, és ezzel párhuzamosan megszűnnek a DIGI World, a DIGI Life, a DIGI Animal World, a H!t Music Channel és a Music Channel adásai is.

Az ismeretterjesztő csatornák helyett induló új adókról a későbbiek során tájékoztatja előfizetőit a DIGI csoport.

a címlapról