Szerző: Koi Tamás

2021. december 27. 14:10

Sosem tudjuk már meg, hány SMS-t küldtünk karácsonykor

Míg hosszú évekkel ezelőtt az önfeledt SMS-ezés időszaka volt a karácsony és a szilveszter, addigra ma már egyre kevesebben kívánnak egymásnak kellemes ünnepeket ezen a kommunikációs csatornán.

Noha a szeretet ünnepe évekkel ezelőtt az ajándékok mellett az evésről, a pihenésről, egyeseknél az evés kipihenéséről, illetve a sablon üdvözlő SMS-ekről szólt, a képletből mostanra kikerültek az utóbbiak. Legalábbis beszédes, hogy december 27-ét írjuk, és még egyetlen hazai mobilszolgáltató sem kürtölte világgá, hogy az ünnepek alatt az ügyfelek hány SMS-t küldtek szeretteiknek, ismerőseiknek.

Azaz félig, a Telenor Magyarország ugyanis elárulta, hogy 

Az évről évre növekvő ünnepi hálózati forgalmi adatok ellenére elmondható az is, hogy az ünnepeket megelőző időszakhoz viszonyítva december 24-én csökkenés tapasztalható, mind az adat, a hang és az SMS összforgalom tekintetében.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Vagyis legalább december 24-én mindenki le tudta tenni kicsit a telefonját, ami lássuk be, jó dolog, aztán persze nyilván az esti ajándékbontogatás során előkerült néhány új okostelefon is, hiszen a kereskedelmi szektor jelentései alapján továbbra is az okostelefon az egyik legkeresettebb portékája az üzleteknek karácsony tájékán.

Bár az idei évben több lehetőség kínálkozott a személyes találkozókra, óvatosságból sokan távolról köszöntötték egymást, ennek is köszönhető, hogy az előző évhez képest idén a december 24 és 26 közötti időszakban átlagosan 15%-os növekedés volt megfigyelhető a mobilnet-forgalomban - legalábbis a Telenornál.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról