Szerző: Koi Tamás

2021. december 27. 14:10

Sosem tudjuk már meg, hány SMS-t küldtünk karácsonykor

Míg hosszú évekkel ezelőtt az önfeledt SMS-ezés időszaka volt a karácsony és a szilveszter, addigra ma már egyre kevesebben kívánnak egymásnak kellemes ünnepeket ezen a kommunikációs csatornán.

Noha a szeretet ünnepe évekkel ezelőtt az ajándékok mellett az evésről, a pihenésről, egyeseknél az evés kipihenéséről, illetve a sablon üdvözlő SMS-ekről szólt, a képletből mostanra kikerültek az utóbbiak. Legalábbis beszédes, hogy december 27-ét írjuk, és még egyetlen hazai mobilszolgáltató sem kürtölte világgá, hogy az ünnepek alatt az ügyfelek hány SMS-t küldtek szeretteiknek, ismerőseiknek.

Azaz félig, a Telenor Magyarország ugyanis elárulta, hogy 

Az évről évre növekvő ünnepi hálózati forgalmi adatok ellenére elmondható az is, hogy az ünnepeket megelőző időszakhoz viszonyítva december 24-én csökkenés tapasztalható, mind az adat, a hang és az SMS összforgalom tekintetében.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Vagyis legalább december 24-én mindenki le tudta tenni kicsit a telefonját, ami lássuk be, jó dolog, aztán persze nyilván az esti ajándékbontogatás során előkerült néhány új okostelefon is, hiszen a kereskedelmi szektor jelentései alapján továbbra is az okostelefon az egyik legkeresettebb portékája az üzleteknek karácsony tájékán.

Bár az idei évben több lehetőség kínálkozott a személyes találkozókra, óvatosságból sokan távolról köszöntötték egymást, ennek is köszönhető, hogy az előző évhez képest idén a december 24 és 26 közötti időszakban átlagosan 15%-os növekedés volt megfigyelhető a mobilnet-forgalomban - legalábbis a Telenornál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról