Szerző: Koi Tamás

2021. november 25. 14:52

TikTokosodik a Spotify

A TikTok feedjéhez hasonló ajánlórendszert tesztel a Spotify, jöhetnek a rövid kliprészleteket tartalmazó bemutatók.

Újabb módszerrel küzdene a beszűkült zenei ízlés ellen a világ legnagyobb online zenestreaming-szolgáltatója, a Spotify. A svéd cég egy új ajánlórendszert tesztel, mely lényegében egy görgethető, rövid videoklipeket tartalmazó feed lenne, mely kísértetiesen hasonlít a TikTok feedjére.

A rendszer azt a Canvas formátumot használná a teszt alapján, melyet a Spotify korábban azért bocsátott a művészek rendelkezésére, hogy rövid mozgóképes részletekkel színesítsék a zenéket - egyfajta animált albumborító funkcióval.

 

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az új feed egy új menüpontot (Discover, azaz felfedezés) is kapott az iOS-es Spotify app tesztváltozatában, ahol a felhasználók végigpörgethetik a videós feedet, meghallgathatják a számukra szimpatikus zenéket illetve meg is jelölhetik azokat a kedvelt zenék számára rendszeresített szív jellel.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Spotify ténylegesen bevezeti-e ezt a funkciót, mindenesetre  nem lenne különösebben meglepő, ha így tenne, lévén a TikToktól korábban olyan szolgáltatások merítettek ötletet, mint a YouTube, az Instagram vagy éppen a Netflix.

(Via The Verge)

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról