:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. november 10. 13:41

Leszámolhat a titkos nyomkövetéssel az iOS 15.2

Úgy fest, hallgatott a panaszokra az Apple, amely az iOS 15.2-ben megkönnyítheti a titkos nyomkövetőként használt eszközök felderítését.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az iOS 15.2 Beta 2-ben csak Find My Lost Item Scanning címen futó opció képes lesz felderíteni a felhasználók közelében található különféle, akár illetéktelen követésre is alkalmas Apple eszközöket. A cupertinóiak minden bizonnyal elsősorban az olcsó és apró AirTagek miatt fejlesztik a lehetőséget, amely jelen formájában rosszindulatú célokra is könnyedén használható. Az apró nyomkövető bár számos biztonság funkcióval rendelkezik, korábbi tesztek szerint még bőven lenne tér a magánszférát védő fejlesztésekre.

17:09
 

iOS 15.2 Beta 2 is Out! - What's New?

Még több videó

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.