:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 21. 13:17

Vérfrissítést kapott a Telekom TV GO

Közel másfél évvel a platform kereskedelmi rajtját követően megújította TV GO nevű tévés tartalomszolgáltató rendszerét a Magyar Telekom. A változtatások egyelőre leginkább kozmetikai jellegűek és csak a mobilos klienseket érintik.

A héten Android és iOS platformon egyaránt megújult a Magyar Telekom IPTV-rendszeréhez fejlesztett Telekom TV GO mobilkliens. A társaság az új verzió publikus tesztelését júniusban kezdte, alig két hónappal azután, hogy bevezette a 2006-ban elrajtolt IPTV-rendszer új generációját, mely az ígéreteknek és elképzeléseknek megfelelően szofisztikáltabb tartalomkínálattal és ajánlórendszerrel valamint modern, a kor igényeinek minden tekintetben megfelelő interfésszel rendelkezik.

tvgo_ui20

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új rendszer bevezetésével ugyanakkor láthatóan kényszerpályán járt a Telekom, ezért például az új platform felhasználói felületét illetően és egyes (alap)funkcióit tekintve további fejlesztéseket ígértek a cég szakemberei. A most megjelent mobilos klienseknél az egyik hiányosságot pótolta a Telekom, így az Androidra kiadott 1.120.11-es, iOS-en pedig 2.0.401-es verziószámot viselő változatok már az új, a Deutsche Telekom csoporton belüli, egységes felhasználói felülettel rendelkeznek.

A Telekom az ügyfelekhez kihelyezett, androidos beltéri egységeknél egyelőre nem frissítette a TV GO klienst, így azok továbbra is az eredetileg kiadott felületet használják, emellett a mobil- és az otthoni rendszerek közti átjárhatóság jelenleg is a keresztplatformos felvételprogramozásra, a felvételek megtekintésére és a kedvenc csatornák kijelölésére korlátozódik. Az új kiadásból is hiányzik tehát a képernyőtükrözés funkció, illetve olyan, a felhasználók egy része által felrótt hiányosságok pótlása sem került bele, mint például a csatornasorrend megváltoztatásának lehetősége.

A felhasználók a jelek szerint egyébként nincsenek elragadtatva az applikáció minőségétől, mely a Play Áruházban 2,5, az App Store-ban pedig 1,5 csillagos átlagos értékeléssel rendelkezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 01:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.